Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SUBOTNJEG DERBIJA

Ante Čačić: Da sam ja Bilić, teško da bih razmišljao o Sammiru!

\'17.08.2011.,stadion na Maksimiru,Zagreb - Prva utakmica play-offa Lige prvaka. GNK Dinamo - FF Malmo. Sime Vrsaljko, Sammir. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
12.03.2012.
u 08:14

– Utakmica s Hajdukom bit će najveća u mojoj karijeri – kaže trener plavih

Trebalo je proći sto godina da Dinamo napokon preuzme jedan Ante, a taj je svetac, Ante Čačić, već nakon tri proljetna kola gotovo udvostručio prednost nad Hajdukom. Ante je, usto, u tri kola stopostotan, čime je, primjerice, već nadmašio Halilhodžićev prošlogodišnji proljetni start. Vaha je, naime, u drugom kolu kod kuće zapeo na Belupu (0:0).

Bijelima zabio peticu

Ante bi sljedeće subote mogao postati možda i prvi trener koji je s dvije različite momčadi svladao Hajduk u istoj sezoni. S lokosima u jesen, s Dinamom na proljeće...

– Hajduku smo tada zaustavili Sharbinija i Tomasova, omjer udaraca prema golu bio je 16:9 za nas, a pogodak je postigao Poljak iz jedanaesterca. No, znam da će Dinamo Hajdukove igrače motivirati više od Lokomotive. Za mene je to najveća utakmica moje trenerske karijere – kaže Čačić.

Jednom je u karijeri Hajduku zabio – peticu! S Osijekom u Gradskom vrtu, u jesen 1995. godine, bilo je 5:3...

– Od tada do spomenute Lokomotive nisam slavio nad Splićanima. A sjećam se dobro, te 1995. godine upisao sam u prognozi da će biti 5:1 za nas. Pokojni osječki ugostitelj Geza, inače hajdukovac, tvrdio je da sam lud.

U bogatoj karijeri znao je protiv Hajduka naletjeti i na nagaznu minu pa je tako u ljeto 2007. godine s Interom na Poljudu stradao 1:7.

Nema nezadovoljstva

U momčadi Zaprešićana tada je igrao i Čačićev današnji pomoćnik Damir Krznar. Iako kuloari stalno šuškaju o nezadovoljstvu Dinamovih igrača zbog neprimanja plaća, Čačić tvrdi suprotno.

– Kada bih kod nekog igrača to osjetio, da mi netko ruši atmosferu, s njim ne bih mogao funkcionirati. Ne bismo bili ničiji taoci – kazao je Ante Čačić koji se u izjavi za Media servis osvrnuo i na Sammira:

– Teško da bih na Bilićevu mjestu razmišljao o Sammiru s obzirom na to da nema kontinuitet. Zbog ozljeda nije pokazao svoju kvalitetu.

Ključne riječi

Komentara 14

LI
list68
08:23 12.03.2012.

U dynamu na \"intervju\", ne treba zvati trenera, on ionako mora pitati Mamića ,što smije reći ,a što ne, treba zvati Mamića, da se cijela Hrvatska malo smije na njegove izjave. Svako ko se razumije u nogomet, vidi da se dynamova igra već godinama, podređuje onom igraču koji je trenutno na transfer listi, to ne radi trener, ili radi ali po Mamićevoj zapovijedi.

MP
mpfederer
08:55 12.03.2012.

list68 ima nešto u tome što kažeš da se igra podređuje određenim pojedincima, ali to je do sada donosilo dosta rezultata. pa nije se igra podređivala čali i pokrivaču već modriću, eduardu i manđukiću. zato su i otišli za toliki novac. da je hajduk podređivao igru npr.jelaviću ne bi ga poklonio austriji. da danas podredite igru tomasovu a ne sharbiniju bilo bi više rezultata i za hajduk i za reprezentaciju

SE
serđo
08:29 12.03.2012.

Ante je najljepše hrvatsko ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije