Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUMATIČNO RAZDOBLJE

Anelka o poniženjima u Chelseaju: Morao sam parkirati gdje i rezerve

Nicolas Anelka
AFP
08.02.2012.
u 13:32

Iako je Francuz bio stožerni igrač Carla Ancelottija, Andre Villas-Boas nije ga volio.

Nicolas Anelka u novom se klubu, kineskoj Shangai Shenhuai, preporodio. Mjesec dana nakon što je potpisao ''masni'' ugovor, dok s novom momčadi odrađuje pripreme u Španjolskoj, počeo je govoriti o užasnom razdoblju koje je prolazio u Chelseaju u posljednjih nekoliko mjeseci za koje kaže da su bili ponižavajući kraj.

Morao je trenirati s juniorskom momčadi i koristiti se drugom svlačionicom, čak auto parkirati na mjesta za rezervne igrače. Iako je bio stožerni igrač Carla Ancelottija kad su bluesi prije dvije sezone osvojili i naslov i FA kup, Andre Villas-Boas nije ga volio.

– Možda nekad jesam svojeglav, no nikad ne pravim nevolje u momčadi. Kad me stavio s mlađim igračima, rekao mi je da je to sve od nogometa za mene – otkriva Francuz.

Kaže da je tek tada osjetio kako težak može biti nogometni svijet.

– Jedan dan možeš zabijati golove i davati sve od sebe za klub, no, kad odlaziš, moraš to napraviti bez žaljenja. Nema tu prijateljstva. Nažalost, takva je istina.

32-godišnjem bivšem napadaču Arsenala, Real Madrida, Liverpoola, Boltona... nije to prvi loš tretman u životu. Ne vole ga pretjerano ni mediji u domovini iako je reprezentaciji i te kako pridonio.

– Nakon svega što sam prošao s tricolorima imam osjećaj da sam napravio nešto dobro, zadovoljan sam sobom i najvažnije mi je da dečki iz mog kvarta budu ponosni na mene – kaže Anelka, no dodaje:

– Boljet će me odnos novinara prema meni do kraja života. Kad znaš da si izvršio svoju dužnost, a oni dođu i zabiju ti nož u leđa, to zaista jako boli – zaključio je Anelka.

Ključne riječi

Komentara 4

JO
jolly
14:03 08.02.2012.

Jadnik! I ja bi za 100000 funti tjedno parkirao auto na mjestu za rezerve. Da li ima neki žiro račun za pomoć jadnom nogometašu.

DO
domingo1981
14:40 08.02.2012.

bas... idemo - minuta sutnje za anelku...

KL
klubuhb1
14:57 08.02.2012.

A šta onda reči za dinamovce ? Kak igraju trebali bi se parkirati u Sesvetama ili na Jarunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije