Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Anas Sharbini: Balakov je bolji od Jurčića

Anas Sharbini
Nino Strmotić
08.09.2011.
u 13:56

Zajedno su na nekoj tiskovnoj konferenciji bili, kako reče Hajdukov glasnogovornik Ante Bilić, prije 756 dana. To je bio trenutak kada su predstavljeni kao Hajdukova nova pojačanja

Nakon dvije godine Ahmad i Anas Sharbini, uoči utakmice s Dinamom, pojavili su se pred novinarima. A Anasa u medijima nije bilo više od četiri mjeseca.

– Sjećam se tog dana kad sam dolazio, bilo je puno novinara. Sada je sve drugačije, igramo važnu utakmicu. A ovo što nisam govorio za novine nije bilo zbog bilo kakve ljutnje. Jednostavno, htio sam se maknuti sa strane, koncentrirati na nogomet. Ali, isto sam stalno bio u medijima, bit će tako i ako ne pobijedimo Dinamo, opet ću ja biti krivac – rekao je Anas.

Ima izbor, pobjedi li Hajduk Dinamo, onda neće biti krivac.

– Znamo koliko nam nosi ta utakmica, pobjedom ostajemo u utrci za prvaka. Puno smo bolji nego prošle sezone, imamo odličnog trenera. Dinamo je dobar, kvalitetan, ali mi igramo pred svojom publikom, na svom terenu smo uvijek favoriti. Uvjeren sam da će nas Balakov znati posložiti – smatra Anas.

Njemu je trener Krasimir Balakov dao novu poziciju, u sredini terena. Od tada Anas više ne trpi zvižduke navijača nego doživljava ovacije.

– Sam sebe sam iznenadio na toj poziciji, odgovara mi više nego kad igram lijevo. Tamo sam odsječen, a sada sam puno bliže golu, bratu, lakše dolazim u prigodu – rekao je Anas, koji se ne želi opterećivati uzavrelom atmosferom oko derbija nego  pokušava biti maksimalno koncentriran na utakmicu.

Nije mogao pobjeći od pitanja o sudačkim previdima na štetu Hajduka.

– Kad sam bio u Rijeci, uvijek sam mislio da se krade za Hajduk ili Dinamo. A sada vidim da je drugačije, najprije penal protiv Zadra, pa ovo protiv Splita – kaže Anas.

 Derbi će suditi njegov Riječanin Ivan Bebek.

– Dobri smo prijatelji, u Rijeci idemo u istu teretanu, kod Širole. Nadam se da će suditi pošteno – rekao je Anas.

Objasnio je zbog čega mu je lakše igrati kad je na travnjaku brat Ahmad.

– Stvarno, kad je on na terenu, puno mi je lakše igrati, tako mi je bilo i s Đalovićem u Rijeci. Netko će reći da je to zbog toga što mi je Ahmad brat, ali to je i zbog stila igre – kaže Anas, koji se nada da će se nastaviti njegova serija kvalitetnih igara u kontinuitetu.

– Znam da mi je to najveća mana, ali s Balakovim, kojeg izuzetno cijenim, vjerujem da će se to promijeniti – dodao je Anas.

U Hajdukovu dresu lani je zabio gol Dinamu, to mu je najdraži pogodak za bijele. A kako vidi trenutni omjer snaga sa Zagrepčanima?

– Igramo doma, favoriti smo, Dinamo je dobar na svim pozicijama. Uvjeren sam da imamo boljeg trenera nego oni, Balakov je pročitao Jurčića. A jesu li igrači bolji, to ćemo vidjeti na utakmici. Trener je sigurno bolji – rekao je Anas. Dinamo nakon Hajduka ima utakmicu s Realom, ali mlađi Sharbini ne smatra da to modre može poremetiti u splitskoj utakmici.

– Nema veze to što igraju s Realom. Ako žive u realnom svijetu, u toj utakmici protiv Reala nemaju što očekivati i važnija im je utakmica protiv nas. Eventualnom pobjedom mogu osigurati titulu prvaka – zaključio je Anas Sharbini.

S velikom pozornošću slušao ga je Ahmad.

– Samo neka Anas priča, pa i na terenu. A što se mene tiče, zadovoljan sam, trener mi vjeruje, bit će još mojih golova – rekao je Ahmad. Stariji Sharbini cijeni Dinamo, ali još više Hajdukov domaći teren.

– Svjesni smo kvalitete Dinama, vrhunski igrači, igraju Ligu prvaka. Imamo više motiva od njih, to je naša prigoda. Ne znam imaju li slabu točku, pokriveni su na svim pozicijama, ali mi igramo pred svojom publikom – kaže Ahmad.

Vjerojatno ga čeka borba s Josipom Šimunićem, nesuđenim Hajdukovim pojačanjem.

– Daj Bože da zabijem, ali najbitnije je da igramo kako znamo i osvojimo tri boda. Šimunićeve kvalitete znam, odličan je igrač, dat ću sve od sebe da ima problema sa mnom – zaključio je Ahmad.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Idler 3
Idler 3
22:06 08.09.2011.

Balakov je bio bolji od Jurčića prije desetak i više godina....al danas na teren više ne dolaze u kopačkama !!!

OB
-obrisani-
14:13 08.09.2011.

Anas ko anas... >:_)) Balakov je bolji trener,aha i hajduk ima najbolje igrace,i na mjesecu je kirvaj... Eh,E* ga .... Zato ste u ligi prvaka... ................................. Suci koji su prijatelji igracima nebi smjeli suditi utakmice tih istih,ali na zalost onit oni ne mogu birati koju ce sudit koju ne... Dobit ce te po piksi u subotu,onda se mozes ljutiti koliko hoces...

NE
nebitan
16:50 08.09.2011.

A neš ti biti bolji od Jurčića to može i moja baba sa ovakvim dinamom.U biti ,Mamiću i ne treba trener kada može sastaviti ovaku momčad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije