Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak najteža odluka

Alonso: U Liverpoolu sam sazrio kao igrač i osoba

Xabi Alonso
Reuters
11.01.2010.
u 19:24

Vezni igrač madridskog Reala i španjolske nogometne reprezentacije Xabi Alonso kaže da je odlazak iz Liverpoola prošlog ljeta bila jedna od najtežih odluka koje je donio u životu.

Iako je prošlog ljeta Alonso zamijenio Anfield sa Santiago Bernabeuom, poznato je da je ovaj nogometaš i dalje ostao veliki poklonik slavnog engleskog kluba. U intervjuu za Sky Sport Alonso je podržao svog sunarodnjaka, menadžera Rafaela Beniteza, nakon što su ''redsi'' u dosadašnjem dijelu sezone imali veliki podbačaj u prvenstvu i u Ligi prvaka, od koje su se oprostili već u prvom krugu.

- Nema dvojbe da je Benitez dobar trener koji i dalje može isporučivati uspjehe s Liverpoolom. On se možda po principu rada i djelovanja razlikuje od većine trenera, ali nitko mu ne može osporiti da nije uspješan. On je tip menadžera koji voli raditi na emotivnoj distanci s igračima. Vi ste igrač, on je menadžer i to je to. Uvijek ću ga cijeniti zbog njegovih postignuća u trenerskoj karijeru, a još više zbog onoga što je za mene osobno učinio dok sam bio član Liverpoola, odnosno za šansu koju mi je pružio.

U izjavi koju je dao za People, Xabi Alonso je pojasnio koji ga je element u velikoj mjeri motivirao za prelazak u Real. Konstantne špekulacije da klub želi dovesti Garetha Barryja, tadašnjeg kapetana Aston Ville, igrača koji igra na istoj poziciji, sigurno mu nisu bile po volji, iako on neće reći da ga je to ''smetalo''.

- Zanimanje kluba za Barryja zapravo je, iskreno govoreći, promijenilo i moj kurs za budućnost. Odluka o odlasku iz Liverpola bila je jedna od najtežih u mom životu! Ipak, nakon događaja s Barryjem, znamo sam da moram reći Benitezu da želim prijeći u Real, kada se madridski klub javio s ponudom.

Na kraju, o Liverpoolu će sve najbolje.

- Bio sam još prilično mlad kada sam stigao u Liverpool. U tom klubu sazrio sam i kao igrač i kao čovjek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije