Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kopljanici posrnuli

Ajax upisao prvi prvenstveni poraz sezone

'Real Madrid\'s Xabi Alonso (L) fights for the ball with Ajax Amsterdam\'s Eyong Enoh during their Champions League Group D soccer match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid September 27, 2011.
'SUSANA VERA'
02.10.2011.
u 17:27

Na gostovanju u Groningenu nogometaši Ajaxa doživjeli su prvi prvenstveni poraz!

Domaćin je slavio 1:0, pogotkom Bacune iz jedanaesterca u 62. minuti. Bila je to teško gledljiva, radna utakmica, s malo lijepih poteza, u kojoj je domaćin znao iskoristiti slabosti favoriziranih gostiju iz Amsterdama. Uoči pogotka, Ajaxov vratar Vermeer obranio je udarac Texeire u stuaciji jedan na jednoga.

U nastavku akcije Texeira je opet došao do lopte i pokušao je proći Van der Wiela, no Ajaxov je branič loptu izbio rukom i sudac Liesweld opravdano je dosudio kazneni udarac, a Van der Wielu je pokazao drugi žuti, isključujući karton.

Ajax je tako zadnjih pola sata igrao s igračem manje. I tako je imao dvije prilike, no loptu su sa crte izbacivali Groningenovi braniči i sačuvali svoju mrežu nedirnutom.

U prvom smo dijelu vidjeli ravnopravnu utakmicu, sa po jednom prigodom na svakoj strani, no mreže se nisu tresle. Napomenimo da je igru zbog ozljede (udarac u gležanj) u 19. minuti morao napustiti Ajaxov napadač Sigthorsson, a u sastavu opet nije bio ozlijeđeni lijevi branič, Nicolai Boilesen.

Ajax je u Groningenu igrao u ovom sastavu: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - De Jong, Janssen, Eriksen - Sulejmani, Sigthorsson (od 19. Bulykin, od 65. Ooijer), Boerrigter (80. Ebecilio).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije