Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURAN NA GOLU

NK Osijek je prvak, a zasluge za to ima mladi vratar Luka Kukić

Luka Kukić
Foto: NK Osijek
1/3
11.06.2018.
u 13:51

Sastav Zorana Zekića još uvijek ne može reći da je prvak, no naslovom se može pohvaliti druga momčad Osijeka koja se natječe u Trećoj HNL Istok

Osijek je prvak! Sastav Zorana Zekića još uvijek to ne može reći, no naslovom se može pohvaliti druga momčad Osijeka koja se natječe u Trećoj HNL Istok. Igrači koje vodi Dino Skender u nedavno su svladali rivale BSK iz Bijelog Brda 2:1 i tako osigurali naslov prvaka, a ranije su izborili plasman u Drugu HNL.

A velike zasluge za taj uspjeh imao je vratar Luka Kukić kojemu su tek 22 godine, no iza sebe ima zapažene uspjehe. Kukić je vratar prvoligaške razine, svojedobno je branio u tadašnjem prvoligašu Splitu gdje je skrenuo pozornost na sebe. Sjećamo se njegovih odličnih partija protiv Dinama i Hajduka, a Slaven Belupo svojedobno ga nije uspio svladati ni uz dva jedanaesterca. Prije toga je s Imotskim u kadetskoj konkurenciji osvojio naslov druge lige, dok je sa Splitom u juniorima postao prvak Hrvatske.

Iskustvo je mladom vrataru donijelo mirnoću koja se vidi kad stane na gol. U Osijek je stigao na početku sezone i prometnuo se u sigurnog čuvara mreže, o čemu svjedoče i brojke. U Trećoj HNL branio je u 29 utakmica i primio samo 18 golova, što je daleko najmanje u ligi i impresivan podatak. Kukić se kali braneći za drugu momčad Osijeka, a trenira s prvom ekipom. S njima je bio i na pripremama. 

– Stekao sam veliko iskustvo igrajući u ovoj ligi. Svašta se doživi na gostovanjima i tu čovjek očvrsne. I Luka Modrić nogometno je sazrio nakon posudbe u Zrinjskom. Osim toga, nakon nižih liga, cijeniš to kada zaigraš u prvoj – rekao je Kukić.

Kako je Kukić nakon RNK Splita završio u Osijeku?

– Išao sam u Francusku, u Lille, ali tamo se nisam uspio dogovoriti. Nakon toga je stigao poziv braće Skender. Prepoznao sam projekt kluba i svidjelo mi se to što rade. Ekipa mi je bila mlada i trebao im je vratar s iskustvom. Brzo smo se dogovorili.

Osijek je nakon ulaska mađarskog kapitala procvao na svim razinama.

– Uvjeti su izvrsni i moram reći da sam ugodno iznenađen. Klub je ambiciozan, ispunili su sve što smo se dogovorili. Sve je na razini prvoligaškog kluba, trener Skender vodi brigu o svakom igraču, sada nam se gradi i kamp... Sve je vrlo profesionalno i na prvoligaškoj razini tako da ne osjetim da igram u trećoj ligi. Ovo je dobra sredina i zanimljiv projekt svakom mladom igraču – rekao je Kukić koji svlačionicu u Osijeku II dijeli s talentiranim igračima iz cijele Hrvatske, pa i šire:

– Mislim da sam se dobro uklopio među suigrače. Neke od njih znam od prije poput Nikole Šalinovića s kojim sam već igrao.

Dojam je da je druga momčad Osijeka kvalitetom itekako odskakala u trećeligaškom društvu. 

– Posebno dobri smo bili u drugom dijelu sezone nakon što nam je došlo nekoliko iskusnijih i kvalitetnijih igrača.

Druga HNL bit će dosta zahtjevnija, tu se natječu druge momčadi Dinama i Hajduka te nekoliko bivših prvoligaša. Koji su ciljevi u drugoj ligi iduće sezone?

– Još nismo razgovarali o tome, ali sigurno je cilj biti u vrhu. Klub želi stvarati mlade igrače i siguran sam da će ih biti još više kada uđemo u drugu ligu. Vjerujem da ćemo biti još bolji.

Razlika između prve i treće lige?

– Nema tu prevelike razlike. I ovdje su dobri igrači koji znaju zabiti gol, samo što je prva liga puno brža. Moraš biti koncentriran i na istoj razini kao u prvoj ligi. Ne smiješ se opustiti.

Konkurencija na golu Osijeka je velika.

Marko Malenica i Krševan Santini odlični su vratar. Još bolje da je jaka konkurencija jer me to tjera da više radim i da budem bolji.

RNK Split imao je odličnu vratarsku školu, za crvene su branili Andrija Vuković, Danijel Zagorac, Tomislav Duka...

– I ovdje se kvalitetno radi. Trener vratara druge momčadi je Filip Šušnjara koji je branio u Standard Liegeu, a s prvom momčadi radi Domagoj Malovan, poznati trener vratara.

Kukić je Hercegovac iz Vinjana kraj Posušja. Kako mu se sviđa u Slavoniji?

– Svaki drugi čovjek kojeg sam upoznao ima hercegovačke ili dalmatinske korijene. Super mi je ovdje, uživam, a ljudi su jako susretljivi. Nikakvih problema nema – zaključio je mladi vratar kojemu mnogi predviđaju svijetlu budućnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije