NISU UZDRMANI

Nisu otpisani: Hajduk je bolji na gostovanjima

'01.08.2013., stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk - FC Dila Gori. Anton Maglica.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
02.08.2013.
u 22:40

Splićani su na tri gostovanja zabili devet golova, a u tri domaća susreta samo tri.

Puno sreće, želje i znanja trebat će Hajduku u uzvratu u Tbilisiju da bi se domogao završnog pretkola i borbe za ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige. Tih poljudskih 1:0 za Dilu iz Gorija u prvoj utakmici 3. pretkola nije nenadoknadivo. Ne zavaravaju se u Hajduku, svjesni su svega, ali svjesni su i toga da Gruzijci ne jedu malu djecu. Ta će utakmica biti ista kao splitska: Dila će igrati čvrsto u obrani, dugim loptama i brzom transformacijom, a Hajduk će oko suparnikova dvostrukog obrambenog bloka plesti paukovu mrežu brojnim dodavanjima.

Odsijeku im se noge

Nakon utakmice, Igor Tudor nije bio oduševljen načinom igre Gruzijaca, kazao je da taj stil tjera publiku sa stadiona. Zaboravio je da povijest pišu pobjednici. Jednom je nogometni virtuoz Blaž Slišković kazao: \"Gospodin rezultat je onaj koji vas čini kraljevićem ili prosjakom\". Ali, dat ćemo mladom treneru pravo na vlastito mišljenje.

Bez obzira na to što će se Dila braniti u uzvratu, ipak će je morati malo ponijeti domaći teren. Ako se onaj u Tbilisiju može takvim nazvati, jer u svojem gradu Goriju Gruzijci ne mogu biti domaćini jer stadion ne ispunjava uvjete, a igrači ionako žive u Tbilisiju.

Hajduku će, ako se pogleda statistika, odgovarati igranje u gostima. Bijeli su na tri gostovanja zabili devet golova (Zadru pet, Splitu tri i Turnovu jedan), a u Poljudu tri pogotka u tri utakmice! Očito je mladoj momčadi lakše u gostima, nema pritiska. Nije lako klincima od dvadesetak godina istrčati pred 30 tisuća navijača u Poljudu, i iskusnijima su noge u takvim situacijama klecale.

Jean je kapitalac

Velika i važna stvar za bijele je što će se u uzvratu na travnjak vratiti Mislav Anđelković i Jean Kouassi. S Anđelkovićem će dobiti mirnoću u sredini terena, stoperi će biti sigurniji, a s Kouassijem bi Tudor trebao dobiti na toliko potrebnoj probojnosti. Zanimljiv je taj Bjelokošćanin, Poljudom je prostrujilo da ga Hajduk prodaje, da je stigla ponuda. Navodno se za njega zanimaju Ajax i Twente. Ali, ništa od toga.

– Kouassi trenutačno nije na prodaju, on je naš kapitalac. Naravno, uvijek ima iznimaka, to bi zaista morala biti neka luda ponuda... – kazao je Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

>> Hajduk dominirao, pa izgubio! Tudor: Nismo zaslužili poraz!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije