Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠLA NOVOG TRENERA

Horvat: Donna Vekić ima sve: tijelo, udarce i – glavu

Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
03.08.2016.
u 10:42

– Bilo bi lijepo da Donna završi sezonu među prvih 100 igračica (trenutačno je 118., nap. a.), ali prioritet će nam biti dobar rad na treninzima, igranje što više mečeva na visokoj razini poput onog u Wimbledonu s Venus Williams.

– Puno treniram i radim, rezultati će doći – poručuje naša 20-godišnja tenisačica Donna Vekić koja je ovih dana angažirala novog trenera, 38-godišnjeg Čakovčanina Nikolu Horvata.

Nikola je bio trener Sanje Ančić, tada Fed kup reprezentativke i 150. igračice svijeta. Vrlo je usko surađivao i s njezinim bratom Marijem Ančićem kao pomoćni trener Fredriku Rosengrenu, i to u vrijeme kad je Mario bio u Top 10. Jesmo li što zaboravili?

Ima diplomu kao i premijer

– Ove godine napunio sam 30 godina “radnog staža” u tenisu. Kao igrač bio sam jedan od najboljih hrvatskih juniora, član svih nacionalnih selekcija u vrlo jakoj generaciji Ljubičića, Karlovića, Krajana i ostalih. Profesionalna karijera mi nije dugo trajala jer sam se nakon dvije-tri godine borbe na satelitima odlučio za fakultet. Završio sam specijalistički studij Kineziološkog fakulteta i nedavno poslijediplomski studij MBA (Master of Business Administration), tu diplomu ima i naš premijer Orešković. Prvo sam počeo raditi s Ivanom Lisjak. U dvije godine Ivana je s 400. došla na 95. mjesto WTA liste. Bio sam i izbornik muške juniorske reprezentacije, kroz koju je prošao i Ćorić – nabrojio je Nikola.

Kako je došlo do vašeg angažmana za Donnina trenera?

– Znamo se još iz vremena kada sam bio izbornik hrvatske juniorske reprezentacije. U zadnjih godinu dana radim kao skaut za japansku tvrtku Yonex na području Europe, pa smo se tako sreli ove godine u Wimbledonu, popričali malo o planovima za budućnost i eto sad smo tu.

Što mislite o Donni kao igračici? Počela je dobro, a sad niže poraze?

– Prije svega, uvjeren sam da je Donna veliki potencijal. Posjeduje sve elemente bitne da postane vrhunska tenisačica: tjelesne predispozicije i visinu (179 cm, nap. a.), sva tri glavna udarca u tenisu – forhend, bekhend i servis, psihički je vrlo jaka i voli izazove, nastup na velikoj sceni dodatno je motivira. Donna je postigla veliki uspjeh kao vrlo mlada djevojka, sa samo 16 godina, i s time se ponekad nije lako nositi. Velika su očekivanja javnosti i okoline, pa i nje same, što Donna itekako osjeća i naravno da treba vremena da sve to posloži.

Na čemu kanite posebno raditi?

Možda Felgate zna?

– To vam još ne mogu točno reći jer moram napraviti analizu općeg stanja Donnine igre. Uskoro ću okupiti cijeli tim zajedno s kondicijskim trenerom profesorom Darijem Novakom, pa ćemo napraviti detaljniji plan. Razgovarat ću i s dosadašnjim Donninim trenerom Davidom Felgateom, i to prvom prilikom.

Koji vam je cilj za ovu sezonu?

– Bilo bi lijepo da Donna završi sezonu među prvih 100 igračica (trenutačno je 118., nap. a.), ali prioritet će nam biti dobar rad na treninzima, igranje što više mečeva na visokoj razini poput onog u Wimbledonu s Venus Williams.

Komentara 14

BR
brzopuc
11:43 03.08.2016.

Samo tijelo. Ostalo nema.

PO
PowerPoint
12:08 03.08.2016.

Psihički jaka, a nije pobijedila nikoga šest mjeseci.

DS
ds
12:49 03.08.2016.

Ima sve?Nema pobjede,pretpostavljam da se za to igra tenis.Teren nije modna pista.Njj nikakav trener ne može pomoći,ako se ne trenira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije