Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncentrat kvalitete

Nikad jača Hrvatska: Ni uz ozljede u prvih 11 nema mjesta za igrača od 30 mil. eura

Croatia Training - EURO 2016 Football Soccer - Euro 2016 - Croatia Training - Parc de Loisirs, Deauville, France - 9/6/16 - Croatia coach Ante Cacic during training.  REUTERS/John Sibley JOHN SIBLEY
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.10.2016.
u 16:19

– Naravno da smo i utakmicu s Kosovom kritički analizirali jer u svakom susretu možete vidjeti nešto što se može ispraviti ili poboljšati

Zar su nam se morale dogoditi ozljede prvih violina, Modrića i Rakitića, da bismo saznali kakvom raskoši raspolaže Ante Čačić? Ovakvu povlasticu, primjerice, do sada nije imao nijedan hrvatski izbornik: dakle, protiv Finaca u Tampereu nedostajat će nam petorica igrača čija tržišna vrijednost iznosi astronomskih 142 milijuna eura, a Čačić će “nordijskim skijašima” suprotstaviti momčad tešku čak 136,5 milijuna eura!

I ne samo to: prvih 11 hrvatske reprezentacije u ovom trenutku sadrži takav koncentrat kvalitete da u tom odabranom društvu nema mjesta za Marka Roga teškoga 16 milijuna eura i Nikolu Kalinića čija se vrijednost protekloga ljeta vrtjela i do trideset milijuna eura!

Nikad jača Hrvatska, igračine najviše svjetske reputacije, trkački i kreativni maksimalizam kakav nema nijedna reprezentacija u Europi! I neizbježan sumorni podsjetnik na promašeni Euro u Francuskoj; kako nam se, zaboga, dogodio onaj Portugal!

Moramo nametnuti svoj stil

No okrenuli smo novu stranicu i Čačić je dobio vremena ponovno se ogrnuti trijumfalizmom. Imamo Hrvatsku kakvu stalno želimo, kakva bi uvijek trebala biti...

– Naravno da smo i utakmicu s Kosovom kritički analizirali jer u svakom susretu možete vidjeti nešto što se može ispraviti ili poboljšati. Moramo stremiti tome da i protiv Finske budemo na razini koja nas zadovoljava – kazao je Čačić u najavi Finske i dodao:

– Neće biti lako jer su Finci domaćini, a pokazali su i protiv Islanda da nisu lagan zalogaj. Ako ponovimo Kosovo, ako budemo svih 90 minuta koncentrirani, onda je vjerovati da ćemo doći do pobjede uz sav respekt prema domaćinu. Ponavljam, Hrvatska svugdje i protiv svakog suparnika treba težiti svojoj igri, da prezentira svoju kvalitetu i kroz to traži pozitivan rezultat.

Brozu nedostaju utakmice

Kramarić i Kovačić opet će biti zamjene za Rakitića i Modrića.

– Kramarić na toj poziciji igra godinama, on može sudjelovati u organizaciji igre, može dati završni pas i može odraditi realizaciju. Kovačić igra na Lukinoj poziciji, igra sve više u Realu, a to se vidjelo i na terenu. Zadovoljan sam pojedinačnim izvedbama iako se vidjelo da je nekoliko igrača izvan uobičajenog natjecateljskog ritma. Brozović nema utakmica, vidjelo se da se Pivarić vraća nakon duge pauze – zaključio je izbornik.

Andrej Kramarić u Tampereu će 17. put nastupiti za reprezentaciju.

– Koliko god dojmovi iz Skadra bili odlični, brzo smo se okrenuli Finskoj gdje očekujemo još težu utakmicu – kazao je Andrej.

Usporedba Kosovara i Finaca?

– Ne poznajem dovoljno Kosovo i Finsku da bih mogao reći kakav je odnos snaga. Mene je igra u Skadru podsjetila na utakmicu protiv Azerbajdžana u Osijeku kada smo isto od prve minute krenuli jako, pokazali jasno što želimo. Stvorili smo puno šansi, a naravno da mi je drago da sudjelujem kada igramo tako dobro i pobjeđujemo.

Odgovara li vam pozicija polušpice?

– Ni u Hoffenheimu ne igram klasičnu špicu, da bih samo stajao naprijed. Ne bih još rekao da je to maksimum, može i puno bolje, ali u svakoj utakmici je ili gol ili asistencija, a time moram biti zadovoljan – dodaje Kramarić.

Osvrnuo se i na briljantan Mandžukićev učinak.

– Kao napadač znam kako je biti u situaciji kada nedostaju pogoci, kroz to prolaze i najbolji napadači na svijetu. Svaki dan možeš ući u tu fazu, ne volim o tome ni govoriti. Svjesni smo što je Mario prošao, svima nam je drago što se oslobodio tog pritiska.

Kakve Fince očekujete?

– Sigurno im je nespretan poraz na Islandu dao dodatni motiv, bit će teže nego u Skadru.

Komentara 10

KO
kodamesepita
22:31 09.10.2016.

Hmm mm

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:57 11.10.2016.

Zasada nema potrebe da idemo tražiti svježu krv i kvalitetu po tradicionalnim lovištima za uvožene instant hrvatine u Bosni, Australiji, Švajcarskoj, Njemačkoj ili Srbiji.

MA
mariopermp1981
19:00 09.10.2016.

Zasto Jedvaj sjedi na klupi i tko je Mitrovic, da go kosovu i sad on glavni u odbrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije