Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVČANI FOND

Nikad izdašnije nagrade Uefe: Evo koliko vatreni mogu zaraditi na Euru i kako će se dijeliti novac

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
04.12.2023.
u 17:29

Nagradni fond Uefe viši je za 23 posto u odnosu na prethodni turnir i iznosi 371 milijun eura, a Hrvatska je već samim plasmanom zaradila 9,25 milijuna

Hrvatska reprezentacija doznala je protivnike u skupini Europskog prvenstva, koje će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine. Momčad Zlatka Dalića u grupnoj fazi igrat će u skupini B protiv Španjolske, Albanije i Italije. Osim prilike za još jedan dobar rezultat, Euro je prilika i za jako dobru zaradu.

GALERIJA HNS je odabrao kamp vatrenih za Euro

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
1/8

Nagradni fond Uefe viši je za 23 posto u odnosu na prethodni Euro i iznosi ukupno 371 milijun eura. Sve reprezentacije koje su osigurale plasman dobivaju sigurnih 9,25 milijuna eura, a svaka pobjeda u skupini donosi 1,5 milijuna eura nagrade, dok se za remi dobiva 750 tisuća.

VEZANI ČLANCI:

Reprezentacije koje prođu osminu finala dobivat će po 2 milijuna, a u svakoj idućoj fazi nagrada raste. Tako se za pobjedu u četvrtfinalu dobivaju 3,25 milijuna, za prolaz u finale 5 milijuna, dok poraženi u finalu dobivaju 7 milijuna, a osvajači Eura nakon pobjede u finalu bit će bogatiji za još 10 milijuna. Prvak Europe tako će zaraditi 34 milijuna eura. Najčešća je praksa da se ta zarada dijeli u omjeru 60 posto Savezu, a 40 posto igračima i stručnom stožeru. Tako je otprilike i slučaj u HNS-u.

Komentara 1

Avatar fidelio
fidelio
18:36 04.12.2023.

A hoće li koji euro od toga ići i za novi stadion ili će za to morati pograbiti u moj skromni džep?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije