Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN HALILOVIĆ

Nekada najveći hrvatski talent priznao je ključnu pogrešku koja mu je odredila cijelu karijeru

Varaždin: Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa 2:1
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
22.03.2024.
u 15:25

Španjolska Marca je na svojim web stranicama donijela intervju s njim podsjećajući da je imao titule poput novog Modrića i balkanskog Messija. Mnogi su očekivali da će zaista naslijediti neuništivog hrvatskog kapetana, ali karijeru mu je krenula nizbrdo.

Alen Halilović bio je nekada ogroman talent, a danas je 27-godišnji ofenzivni veznjak koji napokon odrađuje sjajnu sezonu nakon što je godinama mijenjao klubove. Karijera bivšeg Dinamovog dragulja trebala je eksplodirati 2014. godine kada je potpisao za Barcelonu, ali od tada je promijenio čak 10 klubova. Španjolska Marca je na svojim web stranicama donijela intervju s njim podsjećajući da je imao titule poput novog Modrića i balkanskog Messija. Mnogi su očekivali da će zaista naslijediti neuništivog hrvatskog kapetana, ali karijeru mu je krenula nizbrdo.

GALERIJA Hrvatski nogometaši doputovali su u Kairo

Varaždin: Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa 2:1
1/24

- Na početku vam to laska, te usporedbe s tako dobrim igračima, ali istovremeno od vas se očekuje jako puno u toj dobi. Zbog toga malo patite. Želio sam pokazati da mogu igrati kao Modrić ili kao Messi, ali ne ide to u nogometu tako. Dečkima od 16 ili 17 godina koji proživljavaju isto savjetovao bih da se usredotoče na uživanje i da budu ono što jesu - rekao je Halilović.

Marca je također podsjetila na dane kad su Halilovića željeli dovesti Real Madrid, Chelsea i Paris Saint-Germain prije nego što je 2014. završio u Barceloni u transferu od 5 milijuna eura.

- Barcelona je zbog načina na koji je igrala nogomet bila jedini klub za koji sam smatrao da u njemu mogu značajno napredovati kao igrač i osoba. Također, mojim kvalitetama odgovara nogomet kakav se igra u Španjolskoj. Nisam želio u Njemačku ili Englesku, lige koje su više fizičke - rekao je Alen te priznao gdje je pogriješio:

- Trebao sam slušati Barcelonu i nastaviti igrati na posudbi u La Ligi. Ali ja sam mislio da sam spreman za igre u njenoj prvoj momčadi i odlučio sam napustiti zemlju. Kad bih mogao promijeniti samo jednu stvar u svojoj karijeri, ostao bih u Španjolskoj - otkrio je nakon što je sjajno igrao za Sporting iz Gijona. 

VEZANI ČLANCI:

- Zvao me Gennaro Gattuso, rekao mi je da računa na mene i pomislio sam da je to dobar korak. Osjećao sam da mogu ondje igrati. Ipak, nisam dobio puno prilika i odlučili su me poslati na posudbu - rekao je o prelasku u Milan. Zaključio je da se želi vratiti u hrvatsku reprezentaciju, ali za to će mu trebati transfer u bolji klub od Fortune Sittard. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije