Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vrhunski igrači

Ne da se ni sa 66 godina: Červar uvjerljivo najtrofejniji na SP-u

Lino Červar
Foto: IHF
17.01.2017.
u 21:44

Ovu reprezentaciju nitko ne bi mogao pobijediti. S Ortegom sam igrao zajedno u Barceloni, a s Dušebajevim u Santanderu. Vujovića dobro poznajem iz španjolske lige, samo je u moje vrijeme on već lagano bio na zalasku. Eto, za idealnu momčad samo bismo morali “švercati” vratara, ali to bi nam nekako oprostili. Još da su na klupi Švedske ostali Lindgren i Ollsoni – rekao je Garralda

Lijepa bi se rukometna sedmorka mogla složiti između 24 izbornika koji se trenutačno nadmeću sa svojim reprezentacijama za plasman u osminu finala na Svjetskom prvenstvu ovdje u Francuskoj. Doduše, nedostaje tek vratar kao izbornik, pa ćemo za tu priliku posuditi Venija Loserta, trenera vratara naše reprezentacije. U obzir smo uzeli samo izbornike koji su u svojim igračkim karijerama osvajali trofeje, bilo klupske ili reprezentativne. Tako bi na jednom krilu bio Juri Ševcov, izbornik Bjelorusije, koji je davne 1988,. igrajući za bivši Sovjetski Savez, osvojio zlato na OI u Seulu. Na drugom krilu igrao bi izbornik Japana Antonio Ortega. Španjolac u džepu ima šest osvojenih Kupa prvaka, a s reprezentacijom Španjolske tri medalje na velikim natjecanjima.

Morali bi “švercati” Loserta

Na crti strašan tandem – Dmitri Torgovanov, izbornik Rusije i Nenad Kljaić, izbornik Saudijske Arabije. Nenek ima olimpijsko zlato iz Atlante, a Torgovanov je osvojio sve – bio je olimpijski, svjetski i europski prvak.

A sad zamislite ovu vanjsku liniju – Vujović – Dušebajev – Garralda. Izbornik Slovenije, Vujović kao lijevi vanjski ima pet medalja s velikih svjetskih natjecanja, Dušebajev, izbornik Poljske, kao srednji čak sedam igrajući za bivši Sovjetski Savez i Španjolsku, a Garralda, izbornik Čilea, desni vanjski nekad jake španjolske reprezentacije, sakupio je također sedam medalja. Ovim dečkima treba dodati još jednog specijalista za obranu – francuskog izbornika Didiera Dinarta koji u svojim vitrinama ima devet medalja.

– Ovu reprezentaciju nitko ne bi mogao pobijediti. S Ortegom sam igrao zajedno u Barceloni, a s Dušebajevim u Santanderu. Vujovića dobro poznajem iz španjolske lige, samo je u moje vrijeme on već lagano bio na zalasku. Eto, za idealnu momčad samo bismo morali “švercati” vratara, ali to bi nam nekako oprostili. Još da su na klupi Švedske ostali Lindgren i Ollsoni – rekao je Garralda.

Bilismo bi nešto jači i na mjestu srednjaka da je na klupi Hrvatske ostao Slavko Goluža.

Da je kao igrač za reprezentaciju Hrvatske nešto osvojio u ovoj supermomčadi izbornika, našlo bi se mjesto i za našeg Željka Babića. No, do mjesta na desnom krilu u reprezentacije Hrvatske u njegovo vrijeme bilo je teško upasti jer su tu bili Smajlagić, pa Obrvan. Imao je priliku za Atlantu 1996., ali se ozlijedio pa je tamo otišao Šujster. Ostat će zapamćena Babićeva najbolja igra u dresu Zagreba kada su u Tuzli osvojili posljednji kup bivše Jugoslavije. U finalu su zagrebaši bili bolji od Crvene zvezde.

Lino ima čak šest medalja

No, Željko Babić se može pohvaliti da je na SP-u Francuskoj jedan od samo pet izbornika koji su na klupi reprezentacije osvajali medalje na velikim natjecanjima. Naš izbornik ima broncu s Eura u Poljskoj. Od tih pet izbornika tu je daleko najtrofejniji naš Lino Červar (66), koji je s Hrvatskom osvojio šest medalja. Do sedme medalje ovdje će teško doći jer Makedonija nema tu snagu. Tri medalje ima Valero Rivera, izbornik Katara, a po dvije Guðdmundur Guðmundsson, izbornik Danske i Dagur Sigurðsson, izbornik Njemačke. Eto, odmah smo dobili i odgovor tko bi s klupe vodio ovu zamišljenu momčad izbornika. Sve brojke upućuju na Červara.

Komentara 1

MR
mrki69tua
04:43 18.01.2017.

Kad smo imali Lina i kad je uzima medalje, nije nam valja. A sad kad se borimo za broncu, onda je sve super. Hrvati, balkanski šljam i jad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije