Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO FILIPOVIĆ:

Ne razmišljam o tome što će biti, ali svaka borba ti može biti posljednja

Mirko Filipović
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
06.03.2014.
u 16:05

- Kada vidim da više ne mogu, kada se nakon jednog treninga ne stignem u potpunosti oporaviti do idućeg i kada budem jednostavno prazan, onda ću znati da je vrijeme da stanem - rekao je Mirko Filipović.

Na današnjoj konferenciji za medije povodom Glory 14 eventa, jedno od zanimljivijih pitanja bilo je postavljeno Mirku Filipoviću, a to je bilo o završetku karijere. Mirko je dao jedan lijep i sadržajan odgovor.

Remy Bonjasky je već najavio da mu je, neovisno o ishodu, borba u Zagrebu posljednja u karijeri. No, kod Mirka Filipovića je drugačija situacija, a on je to objasnio svojim riječima rekavši:

- Ne razmišljam o tome što će biti, ja sam borac koji ide borbu po borbu, trening po trening, svaka borba ti može biti posljednja, jer nikad ne znaš kako ćeš doživjeti koju i kakvu ozljedu.

Mirko je nastavio, osvrnuvši se na svoju karijeru, kao i na način na koji razmišlja o sportu:

- Kada vidim da više ne mogu, kada se nakon jednog treninga ne stignem u potpunosti oporaviti do idućeg i kada budem jednostavno prazan, onda ću znati da je vrijeme da stanem. Trenutno se osjećam dobro, ulazim spreman u ovu borbu, no vidjet ćemo što će biti dalje. Dugo sam u ovome i nije lako prestati, jer to je moj život.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Mirko je već prije koji dan spomenuo mogućnost da produži ugovor s Gloryem te nastupi u New Yorku, no također je spominjao i neke ruske ponude. Sve u svemu, nakon što završi meč s Remyem, može istog trenutka početi razmišljati o tome.

Čast mi je što ću protiv Mirka imati posljednji meč u karijeri

Remy Bonjasky će svoj posljednji nastup imati u Zagrebu.

- Nekoliko je stvari utjecalo na ovo odluku. Prije svega Mirko je veliki borac, jedan od najvećih i uistinu mi je čast što ću se u posljednjem meču boriti protiv Cro Copa - rekao je na konferenciji za medije Remy Bonjasky.

- Iznimno poštujem Mirka i da sam mogao birati on bi za kraj karijere bio najbolji izbor. Na završetak je utjecala i moja obitelj, moji prijatelji. Skupilo se puno godina treninga i borbi. Vrijeme za kraj.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Unatoč što će mu to biti posljednja borba u karijeri nitko ne treba ni pomisliti da će tek samo tako ući u ring.

- Nemojte pomisliti da ću se ponašati kao da je to moja prva borba jer nju sigurno ne želite vidjeti - nasmijao se Bonjasky.

- U svaku borbu pa tako i u ovu ulazim s namjerom da dođem do pobjede. Vjerujem da će mi činjenica da je to moj posljednji meč dati dodatnu motivaciju i snagu.

Ostalo je pitanje što će biti nakon subote i meča u Areni.

- Prvo ću zaliječiti glavobolju... A onda ću kad se odmorim imati puno posla. Biti ću angažiran oko svoje borilačke akademije ali i na televiziji - rekao je Bonjasky.

>> Bonjasky: Lovio sam kriminalce i za to dobio Orden časti
>> Bonjasky sletio u Zagreb: Mirko i ja priredit ćemo pravi rat u ringu

Komentara 4

Avatar pretplatniik
pretplatniik
17:27 06.03.2014.

Dobio ga je Mirko prije 12.g.Ima dobru karijeru Bonjasky i danas nesto više šanse za pobjedu.

HL
HV_LAKI102
16:46 08.03.2014.

Sjecam se jos te borbe kad ga je Mirko otkovo ko Vola u kupusu.Bilo mi je malo i zao Bonjaskog jer mi je u to vrijeme poslije Mirka bio naj simpaticniji ,talentovan i perspektivan borac,cije sam meceve rado gledao.Nije slucajnoo da je bas za svoj zadnji mec izabrao Mirka ,jer nas Mirko je mnogima borcima Kick-Boksa bio i ostao uzor i zivuca legenda,kao i nama simpatizerima.Jedino sto mi se ne dopada je borba na podu,dosadno,pad ritma,kosta enormne energije,traje dugo,nikad docekat da se borci podignu na noge,i kad uspiju nemaju vise snage,sto posto bez veze.neznam samo ko nagovori Mirka da se i on bori u toj disciplini koja ga je kostala jos vece slave.Kako je vecers zadnji oficijelni mec za Bonjaskog, naj korektnije bi bilo da pobjednik pobjedi na pojene i po mogucnosti da to bude nasa Legenda...Crrroooooo Cooooooooop!!!!

19
1995josip
16:38 06.03.2014.

Nisi ti više onaj stari Mirko , poslije Minotaura kada si tapkao tvoja karijera je krenula nizbrdo , samo bježiš po ringu i od onih možda slabijih i debelih koji jedva dišu i oni su te skužili . Sve štošto si dobro napravio hvala ti za lijepe trenutke , ali kako si ušao u SDP i politiku izgubio si borbenost , udarac nogom i hrabrost ! Mislim da te još motivira prokleti novac .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije