Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijači tuguju

Četiri godine već su prošle: Ivan Turina zauvijek u našim srcima!

Ivan Turina
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
02.05.2017.
u 10:53

2. svibnja 2013. godine Turina je umro u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca.

Prošlo je točno četiri godine otkad nas je napustio Ivan Turina, bivši vratar Dinama i AIK-a te miljenik navijača oba kluba.

Njegov tragičan odlazak šokirao je tog 2. svibnja 2013. sve one koji su Ivana poznavali od malih nogu, koji su imali priliku s njim surađivati kao i one koji su ga poznavali tek s nogometnih travnjaka.

Ivan Turina bio je član svih mladih selekcija Hrvatske, od pionirske do mlade. Imao je 10 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dobnim uzrastima U-17, U-19 i U-20. Svoj jedini međunarodni nastup za Hrvatsku A nogometnu reprezentaciju ostvario je 1. veljače 2006. godine u prijateljskom susretu protiv Hong Konga na Carlsberg kupu 2006., u utakmici za treće mjesto. Hrvatska je pobijedila s 4:0, a Turina je ušao u igru u 46. minuti utakmice umjesto Didulice.

Za Dinamo je debitirao u Londonu protiv Fulhama 22. listopada 2002. godine u 2. kolu Kupa UEFA. Nakon toga upisao je još 98 službenih nastupa za plavi klub. Posebno dobar bio je u sezoni 2005/06. kada je postavio rekord u ligaškim minutama bez primljenog pogotka. Taj rekord kasnije je srušio Ivan Kelava.

2. svibnja 2013. godine Ivan Turina umro je u snu u svom stanu u Stockholmu u Švedskoj zbog zatajenja srca. Njemu u čast utakmicu su odigrali švedski AIK i Dinamo 13. svibnja 2013. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije