Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Navijač: Vidjet ćete, Hajduk će iznenaditi Makabi kao Sara i Blanka na OI u Riju

Hajduk - Dinamo
Foto: Petar Galebov/Pixsell
1/5
24.08.2016.
u 15:07

Moramo biti strpljivi, kaže Pušnik, a to znači kako se moraju osigurati da ne prime gol i vrebati prigodu, koja se mora ukazati.

U Hajduku još vidaju rane nakon poraza od Rijeke, osjeća se to i na prodaji ulaznica za utakmicu sezone protiv Makabija, ali kako vrijeme odmiče optimizam raste i nema dvojbi da će u Poljudu biti više od 30.000 grlatih gledatelja. Jedan od navijača na izniman je način opisao Hajdukove šanse protiv Makabija, bijele je usporedio sa Sarom Kolak i Blankom Vlašić, odnosno njihovim olimpijskim medaljama. Sara je priredila iznenađenje, iznenaditi može i Hajduk, a Blanka je osvojila medalju preskočivši 197 cm, što se rijetko događa, i što bi, po riječima tog navijača, značilo da je imala i sreće.

Moramo biti strpljivi

Istina je da su “četvorke” što su ih Dinamo i Rijeka podarili Hajduku srušile pozitivno ozračje, u drukčijim okolnostima već bismo pisali o rasprodanom Poljudu, ali sada u bijelom taboru pokušavaju svu pozitivu usmjeriti prema dvoboju s Izraelcima. Taj minus od 1:2 na prvu ne izgleda kao nenadoknadiv, ali je opasan. Trener Marijan Pušnik, koji je dobio porciju kritika za igranje s drugom momčadi protiv Rijeke, u sraz s Makabijem ući će sa svim adutima. Valjda su se igrači odmorili. Pušnik je svjestan razlike u kvaliteti, Makabi je daleko ispred Hajduka i ono što je sigurno, neće biti nekog juriša.

Moramo biti strpljivi, kaže Pušnik, a to znači kako se moraju osigurati da ne prime gol i vrebati prigodu, koja se mora ukazati. Analize su pokazale da su Izraelci najslabiji na stoperskim pozicijama i da im je najjača karika Ben Haim na krilu, kojeg zbog žutih kartona neće biti u uzvratu.

Belgijci nude dva milijuna eura

S velikom nadom utakmicu čeka i vodstvo Hajduka na čelu s predsjednikom Ivanom KosomPremda on i ostali iz vodstva imaju plan, koji ne ovisi o Hajdukovu plasmanu u Europsku ligu, i slažu kompletno novu klupsku križaljku, nema dvojbi da bi im ulazak u skupinu značio kao da su osvojili trofej.

– Dvoboj s Makabijem nam je fokus. To je važna utakmica, koja nam usmjerava financije, može nam pojednostavniti sve što radimo – kazao je Kos.

Podsjetimo, Hajduk bi od samog ulaska u Europsku ligu zaradio 2,4 milijuna eura, a na sve to treba dodati nagrade od mogućih bodova, tri domaće europske utakmice i povećanu vrijednost igrača.

Kada je Hajduk jedini put igrao u EL-u, u zimskom prijelaznom roku za Ibričića i Strinića inkasirao je devet milijuna eura. U tom svijetlu treba gledati i mogući odlazak Tina Sušića u belgijski Genk, koji bi za njega dao dva milijuna eura odštete. Hajduk bi rado uzeo barem tri milijuna eura, ali taj transfer je na čekanju. Plasiraju li se Splićani u EL, Sušić možda i ne bi bio na prodaju za dva-tri milijuna eura, već bi se nadao da će mu tijekom jesenske sezone na međunarodnoj sceni cijena porasti.

Ispadanje iz Europe značilo bi i vjerojatnu Sušićevu prodaju za dva milijuna eura. Zanimljiv klub, stalno prodaje igrače za 8-9 milijuna eura (Curtois, De Bruyne, Benteke, Kolulibaly, Savić, Kabasele), a kupuje za 2-4 milijuna eura, i to jednog do dva igrača po sezoni.

Komentara 11

LI
livoguza2
15:31 24.08.2016.

Kakav Pušnik, takav i navijač. Pušnik misli da je moguće u rešetu zadržati vodu, a navijač Hajduk uspoređuje s damama s rezultatima Blankom i Sarom. Njemu iznenađenje što je Blanka preskočila 197 cm, a ja znam da je umalo preskočila i 210. Hjaduku bi bilo najbolje da snimke svojih utakmica prodaje trenerima svih rangova diljem svijeta kako bi svojim igračima zorno pokazivali kako se ne smije igrati nogomet. Siguran sam da bi im posao cvjetao. Nadmašili bi i Zdravka Mamića. Još kad bi uz video zapise prodavali i učinke kupovine igrača koji su jedino uspješni kao degustatori sortnih vina. Dobili osmicu na dvije utakmice u Poljudu, a Mamića nigdje na vidiku. Sada su u potrazi za novim krivcima za vlastite neuspjehe. Lp.

GD
Gospon Drug
15:57 24.08.2016.

Ništa necemo vidjeti taj tvoj film još nije u kinima...

BU
buljanzeljko453
16:26 24.08.2016.

Igra dinamo jedini klub koji vrijedi. ..koga interesuje pusnik i navijac amaterskog kluba. .kako vam ne dosadi vise iz godine u godinu iste gluposti pisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije