Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVKA VEGETA

Naš ponajbolji ženski rukometni klub doživio povijesnu sramotu, navijači bijesni, smijenjen Babić

Pariz: Emocije igra?a nakon odigrane utakmice Hrvatska - Slovenija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
09.02.2023.
u 19:47

Podravka je najtrofejnija ekipa u Hrvatskoj i redovito igra europska natjecanja, ali poraz od autsajdera Dugog Sela izazvao je bijes u Koprivnici i bivši izbornik Hrvatske Željko Babić sada je otišao s klupe.

Rukometašice Podravke Vegete su jučer poražene na domaćem terenu od Dugog Sela ’55 u 14. kolu 1.HRL za žene. Nije to dobro izgledalo od prve minute, a koprivničke rukometašice mučile su se u napadu, ali i u obrani. Vodila je cijelo vrijeme ekipa Dugog Sela, a najviše što su uspjele do kraja poluvremena izvući podravkašice bio je neriješen rezultat, bilo je 14:14 na poluvremenu.

Zadnjih 10 minuta bilo je biti ili ne biti, igralo se gol za gol, a onda na 25:25, igračice pod vodstvom trenera Željka Babića su ponovno promašile sedmerac. Bio je to dovoljan vjetar u leđa ekipi Dugog Sela koja je zabila za 25:26 te napravila povijesni uspjeh u Koprivnici. S razlogom su se danas izabranice Nenada Plašića veselile u Koprivnici jer su slomile najtrofejniju žensku ekipu Hrvatske.

Koprivnička navijačka skupina Kronikus bila je bijesna jer se radi o najgorem porazu ekipe u modernoj povijesti, koja redovito igra i europska natjecanja. 

- Od rukometne metropole do provincijskog predgrađa.... Eto da smo doživjeli i poraz od Dugog Sela! Babiću, nisi nas razočarao jer nismo od tebe baš ništa ni očekivali. A sad znaš gdje je kolodvor, spakiraj se i budi rukometni stručnjak negdje drugdje - napisali su na Facebooku. 

Kako doznaje portal Klikaj.hr, Babić je u četvrtak podnio ostavku i više nije trener ekipe. Podsjećamo, Babić je između 2015. i 2017. bio izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 6

SS
sokac sa drave
14:37 10.02.2023.

Dok su podravku vodili skolovani ljudi iz Koprivnice i okolice mislim nasu najuspjesniju firmu bilo je uvjek novaca za uspjesno vodjenje rukometnog kluba.Onda je politika iz zagreba okupirala podravku pa poslala direktora iz zadra .Pa onda dodje politicarka Martina Dalic i onda i onda i onda i onda i onda............

DU
Deleted user
08:18 10.02.2023.

Podravka je uvijek kupovala najbolje rukometne igračice, dok je bilo novaca.

BE
Berri
01:54 10.02.2023.

Osnovni problem i muškog i ženskog rukometa je disciplina. Individualna disciplina koju ima svaki reprezentativac i svaka reprezentativka prema sebi. To znači, koliko radiš na grupnom treningu, koliko ulažeš u individualni rad, koliko i kako razmišljaš o rukometu i svomm tijelu, što, kako i koliko jedeš, spavaš li dovoljno i kvalitetno, u kavom si društvu. Ako na treningu radiš 80%, nisi spreman individualno se usavršavati, jedeš ćevape, piješ pivo, pušiš, izlaziš do 2 ili 3 ujutro, onda tu nema kruha. Samo zbog toga što se reprezentativke i reprezentativci nisu spremni posvetiti rukometu i sportskom životu mi smo na ovim prosječnim razinama. Za Zdenka Babića bih rekao da on nije kriv za ovaj poraz nego da su ga igračice minirale. Babić je super trener, ali u ženskoj momčadi moraš biti bolji psiholog nego trener.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije