Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA KALINIĆ U MAXU!

Napadač ‘viola’ u nemilosti je izbornika Čačića

Nikola Kalinić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
14.09.2016.
u 21:48

– Želim igrati za Hrvatsku, moje je davati sve od sebe, zabijati, a na izborniku je odluka tko će igrati – “najžešće” je što se može čuti od Kalinića, piše Max!

Dok se zbrajaju minute koliko je Mario Mandžukić apstinirao od pogotka u dresu reprezentacije, po glavi nam se stalno vrzma taj Nikola Kalinić. Italija luduje za njim, odštetni zahtjev koji je Fiorentina postavila kretao se između 30 i 40 milijuna eura. Do posljednjih trenutaka prijelaznog roka bio je na rubu transfera, no na kraju je ostao u Fiorentini. I nastavio u svom ritmu zabijanja golova. Prošle sezone bio je generator snova navijača Fiorentine da bi titula prvaka mogla u Firencu, dok je Kalinić tresao mreže trajala je i priča o utrci “viola” za prvakom, kada je Kalinić posustao, ugasila se i Fiorentina, piše Max!

Sezonu prije s Dniprom je osvojio Europsku ligu, iza Kalinića su klupske sezone kakve rijetko koji napadač ima... No, sve mu je to malo kada je u pitanju Hrvatska, u najdražem dresu 28-godišnji Solinjanin, kojeg iznimno cijene u Europi, o čemu svjedoče ponude po kojima bi, nakon Luke Modrića, bio najskuplji hrvatski igrač svih vremena, nikako da zadobije povjerenje. Svugdje priznat osim kod svojih. Istina, rival mu je Mandžukić, glavni napadač zadnjih šest-sedam godina, čija karijera je u dresovima Bayerna, Atlética i Juventusa briljantna, neupitna.

Čudesan gol petom

– Logika ti nalaže da igraš s dva napadača, a ne s neraspoloženim Mandžukićem, koji sam kao duh čeka loptu koja ne dolazi. Većina modernih, najjačih momčadi igra s napadačima u paru. Jedan može biti malo povučen, ali ove finte s tri vezna igrača iza jedinog napadača očito ne prolaze – kazao je legendarni Ćiro Blažević.

Te riječi Ćiro je napisao nakon što je Hrvatska odigrala 1:1 s Turskom na startu kvalifikacija za SP, a izbornik Čačić čekao da Mandžukić zabije gol dok je Kalinić (zajedno s Kramarićem) sjedio na klupi. Dobio je desetak minuta, to je ono “smeće-vrijeme” u kojem igrač ne može ni ući u ritam igre, a ako i zatrese mrežu, to je više plod slučajnosti nego nekog plana. Dakle, Ćiro je svoju kritiku izborniku naslovio s “Čačiću, pa ti si opet pogriješio”. To Ćirino “opet” odnosi se na Euro u Francuskoj. Primjerice, Kalinića nije koristio protiv Turske i Češke, protiv Portugala mu je dao dvije minute u regularnih 90 minuta, a kada ga je stavio u igru protiv Španjolske, uzvratio mu je čudesnim golom petom.

– Prigovarate mi na Kaliniću, a on je ove godine dao jedan gol – pjenio se Čačić na kritike dan poslije ispadanja od Portugala.

To nije bilo točno, jer je dao gol više, ali to i ne bi trebalo imati veze, jer iza Kalinića je bila odlična sezona. Uostalom, i igrači se među sobom čude kako Čačić ne koristi više Kalinića. Zanimljivo, baš Čačić je vratio Kalinića u startnih 11 reprezentacije, dao mu je poziciju prvog napadača za utakmice protiv Bugarske i Malte, koje su odlučivale o odlasku vatrenih na Euro. No, pozvao ga je i zbog toga što je Mandžo bio ozlijeđen.

Izbornik odlučuje

Kalinić je zatresao mrežu protiv Bugarske, bio u momčadi protiv Malte te protiv Španjolske kada je Čačić riskirao, stavio pet igrača s klupe čuvajući adute za dvoboj s Portugalcima. A Kalinić, uvijek skroman, nikada nije želio komentirati.

– Želim igrati za Hrvatsku, moje je davati sve od sebe, zabijati, a na izborniku je odluka tko će igrati – “najžešće” je što se može čuti od Kalinića.

Cijeli tekst pročitajte u Maxu!

Komentara 2

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:44 14.09.2016.

Čačić ne razumije igru. Sad sam baš gledao Juventus i Sevillu s engleskim komentatorom koji kaže kako je Ojaca odigrao vrhunsku utakicu na EURU protiv Španjolske i da je zbog te izvedbe završio u Juventusu. To sam i ja vidio i znao ali Čačić to nije vidio jer on ne razumije nogometnu igru. Pjaca je morao igrati u prvih 11 protiv Portugala, a i Kalinić isto tako. Po meni ja Mandžukić bolji igrač od Kalinića kad se sve zbroji, ali u tom trenutku Kalinić je bio bolji, i to je ono što trener mora osjetiti. Ali on nije osjetio ni Pjacu, a kako će tek Kalinića. Šteta što nemamo nekog izbornika kao Njemačka, koji sve zna, kojem imena igrača ne znače ništa nego igra onaj tko je trenutno u najboljoj formi i tko može najviše pridonijeti sustavu igre koji je planiran.

DE
derin
01:03 15.09.2016.

Najveći problem je u Cacicu, koji je prosječni trener, za kojeg je i Stanko Mršić mourinho, on stavi na papiru najboljih 11i moli se da igrači odrade ostalo. Lako je to bilo na euru gdje su igrači bili nabrijani na natjecanje i atmosferu. Manzdo ima trku i agresiju, ali Kalinic i kramaric su bar duplo tehnički bolji od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije