Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka u slovačkoj

Nakon rezultata karijere Ljutić u borbi za novi plasman, Popović ima sjajan startni broj, evo gdje gledati

storyeditor/2024-01-20/PXL_REU_060124_108206588.jpg
21.01.2024.
u 08:35

Danas je, pak, dan nakon veleslaloma u Jasni, na rasporedu slalom gdje će dvije naše predstavnice tražiti dobre plasmane, Zrinka Ljutić i Leona Popović. Zrinka ima startni broj 17, a Leona će sa starta krenuti druga.

Sedmi veleslalom sezone Svjetskog kupa za skijašice, održan u slovačkoj Jasni, bio je najdulji, ali i najčudniji slalom sezone. Prvu vožnju obilježili su nevjerojatno veliki zaostaci između djevojaka, ali i težak trenutak za domaću predstavnicu i jednu od najboljih skijašica svijeta, Petru Vlhovu.

Samo 12 kilometara od kuće

Ona je u skijalištu udaljenom samo 12 kilometara od svoje kuće nakon 14 sekundi nastupa u prvoj vožnji izgubila ravnotežu, nezgodno pala na skiju te tako na vrlo neugodan način izvrnula koljeno i gležanj, zabivši se pritom u zaštitnu ogradu. Dugo je potrajalo imobiliziranje i prijevoz Vlhove u bolnicu pa je stoga prva vožnja bila prekinuta na gotovo pola sata. Nekoliko sati nakon utrke liječnici su obavijestili da je Vlhova potrgala ligament desnog koljena te da je ova sezona za nju završena. Trebala bi biti spremna do početka iduće sezone.

Utjecali su pad Vlhove i duga pauza na iduće djevojke koje su bile na startu. Skijale su rezerviranije pa počele bilježiti strašno visoke zaostatke za vodećom Sarom Hector iz prve vožnje, koja je svoju vožnju odradila prije pada Slovakinje. Dovoljno vam o tome govori podatak da se u drugu vožnju ulazilo s pet sekundi i jedanaest stotinki zaostatka, a da je već osmoplasirana skijašica u prvoj vožnji zaostajala više od tri sekunde. Riječ je o najvećim zaostacima u prvog vožnji nekog ženskog veleslaloma u posljednjih deset godina.

POVEZANI ČLANCI:

Jedna od djevojki koja se najbolje snašla među tim skijašicama je bila naša Zrinka Ljutić, koja je nakon prve vožnje bila na četvrtom mjestu, zaostajala 2.61 za vodećom Hector, ali bila čak jednu i pol sekundu udaljena od trećeg mjesta kojeg je držala Novozelanđanka Alice Robinson. Na kraju utrke Ljutić je zadržala to fantastično četvrto mjesto ubilježivši svoj najbolji rezultat karijere u veleslalomu, a i poredak prve tri najbrže skijašice je ostao isti kao u prvoj vožnji. Šveđanka Sara Hector je došla do svoje pete pobjede u veleslalomu s dominantnom izvedbom te čak sekundom i 52 stotinke prednosti ispred drugoplasirane Mikaele Shiffrin, dok je Robinson završila treća (+2.71).

Na kraju je Ljutić imala ogroman zaostatak (+4.33), no bez obzira na to, ovo je fantastičan plasman u sezoni u kojoj se sve više diže u veleslalomskim utrkama. Zrinka je obje vožnje odradila sigurno i vrlo kvalitetno te je zasluženo došla na korak od svog prvog postolja karijere u veleslalomu, a uzevši u obzir da ima tek 19 godina, vjerujemo da će i taj trenutak doći. S novih 50 bodova Ljutić se popela za tri pozicije i trenutno je osma veleslalomašica svijeta s ukupno 177 bodova.

Danas slalom

Najbolja u poretku veleslalomašica je Švicarka Lara Gut-Behrami s 485 bodova, a slijede ju Talijanka Federica Brignone s 460 bodova te Shiffrin s 429 bodova. U ukupnom poretku se Mikaeli Shiffrin otvorio put do Velikog kristalnog Globusa nakon ozljede konkurentice Vlhove. Shiffrin je sad prva s 1109 bodova, Vlhova druga s 802, a treća Gut-Behrami sa 789 bodova.

Idući veleslalom za skijašice na rasporedu je 30. siječnja, a održava se u talijanskom Kronplatzu. Danas je, pak, dan nakon veleslaloma u Jasni, na rasporedu slalom gdje će dvije naše predstavnice tražiti dobre plasmane, Zrinka Ljutić i Leona Popović. Zrinka ima startni broj 17, a Leona će sa starta krenuti druga.

Prva vožnja počinje u 9.30, a druga je na rasporedu u 12.15. Prijenos je na HRT2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije