Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA TRŽNICA

Najnovija događanja u NBA-u: Green i Love ostaju u klubovima. Rose ide u Memphis

NBA: Playoffs-Los Angeles Lakers at Golden State Warriors
Kyle Terada/REUTERS
01.07.2023.
u 15:37

Joe Ingles iz Milwaukee Bucksa je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 22 milijuna dolara s Orlando Magicom. Bivši MVP 34-godišnji Derrick Rose, koji je prošlu sezonu igrao za New York Knickse, spreman je priključiti se Memphis Grizzliesima. Veteran Dennis Schroeder dolazi  u Toronto Raptorse

Kyle Kuzma ostaje u Washington Wizardsima, Draymond Green u Golden State Warriorsima, a Kris Middleton u Miwaukee Bucksima, javlja ESPN.  Kuzma je pristao na četverogodišnji ugovor vrijedan 102 milijuna dolara kako bi ostao s Washington Wizardsima, izvijestio je ESPN u petak. Ugovori se mogu dogovoriti od petka, ali se ne mogu službeno potpisati do 6. srpnja.

Kuzma, koji u srpnju navršava 28 godina, sada postaje središnji dio Washingtona koji je ovaj mjesec razmijenio Bradleya Beala u Phoenix Sunse. Napadač je prošle sezone, što mu je bila druga sezona u Wizardsima, imao prosjek karijere od 21,2 poena, 7,2 skoka i 3,7 asistencije u 64 utakmice (svi startovi). Kuzma je također zabio 160 trica.

Prve četiri NBA sezone Kuzma je proveo u Los Angeles Lakersima. U karijeri ima prosjek od 16,5 poena, 6,4 skokova i 2,5 asistencija u 406 utakmica (276 startova). Slobodni igrač Draymond Green vraća se u Golden State Warriorse, pristajući na četverogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna dolara.

Green, koji je odigrao svih 11 sezona s Warriorsima. Izabran u drugom krugu drafta 2012., 33-godišnji Green je četiri puta bio biran u All-Star momčad i osvojio je četiri naslova sa suigračima Stephenom Curryjem i Klayem Thompsonom. Green je osvojio nagradu za obrambenog igrača godine u NBA ligi 2017. i imenovan je u osam obrambenih momčadi, uključujući izbor druge momčadi prošle sezone.

Kris Middleton odlučio je ostati u Milwaukee Bucksima  s kojima je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 102 milijuna dolara. Trostruki All-Star je zbog ozljeda propustio prvih 20 utakmica prošle sezone nakon operacije lijevog zgloba izvan sezone.  Kao izbor druge runde Detroit Pistonsa na draftu 2012., Middleton je svoju početničku godinu proveo u Detroitu prije nego što se pridružio Bucksima, gdje je proveo posljednjih deset sezona.

Ograničen na samo 33 utakmice (19 startova) prošle sezone, Middleton je u prosjeku postizao 15,1 poena uz 4,9 asistencija i 4,2 skoka. U karijeri je imao prosjek od 17,0 poena, 4,8 skokova i 3,8 asistencija te je odigrao ključnu ulogu u utrci Bucksa do naslova NBA prvaka 2021.

VEZANI ČLANCI:

Miami Heat je dogovorio ostanak Kevina Lovea ali je doveo i Jasona Richardsona, javlja ESPN."The Athletic" također da je Heat razmijenio Victora Oladipoa s Oklahoma City Thunderom. Love, koji će sljedeće sezone navršiti 35 godina, odigrao je ključnu ulogu na Miamijevom putu do NBA finala. Oladipo (31) je proveo dvije i pol sezone u Miamiju, a već je ranije igrao za Oklahoma City i to u sezoni 2016./17.

Joe Ingles iz Milwaukee Bucksa je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 22 milijuna dolara s Orlando Magicom. Bivši MVP 34-godišnji Derrick Rose, koji je prošlu sezonu igrao za New York Knickse, spreman je priključiti se Memphis Grizzliesima. Veteran Dennis Schroeder dolazi u Toronto Raptorse koji su ostali bez Freda Van Vleeta koji je prešao u Houston Rocketse. Toronto je doveo 29-godišnjegh Schroedera na dvije godine za 26 milijuna dolara.

Seth Curry (32) će po treći put zaigrati za Dallas Maverickse s kojima je sklopio dvogodišnji ugovor. Bivši igrač Netsa i jedan od najboljih NBA 'tricaša' igrao je za Dallas u sezoni 2016./17. i onda 2019./20.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije