Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Kopljar

Najdulji staž imam u "lisicama", Berlin je grad po mom ukusu

MARKO KOPLJAR
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/2
23.05.2023.
u 07:00

Nakon mnogih godina šutnje javio se Marko Kopljar, sjajni desni vanjski koji igra u Füchseu, u klubu koji će nadolazećeg vikenda igrati na Final fouru Europske lige

Marko Kopljar (37) sjajno igra u berlinskim "lisicama". Ovog vikenda ga očekuje četvrti nastup na završnom turniru Europske lige. Füchse je ovaj trofej osvojio dvaput, 2015. i 2018. godine, a triput je bio drugi (2017., 2019. i 2021. godine).

– Kada smo osvojili prvo mjesto 2018. godine, taman sam se ozlijedio uoči završnog turnira. Stradala je ahilova tetiva u susretu protiv francuskog St. Raphaela. Sad sam zdrav i spreman. Igra se u Flensburgu, vjerujem da ćemo imati veću podršku navijača nego naš suparnik u polufinalu, francuski Montpellier. Čeka nas ozbiljna i teška utakmica jer je Montpellier kvalitetna momčad, s puno dobrih i iskusnih igrača – rekao je Marko.

GALERIJA Hrvatski rukometaši saznali protivnike na Euru. Kauboji dobili neugodnu skupinu sa Španjolcima

MARKO KOPLJAR
1/7

Jurimo Ligu prvaka

Organizatori završnog turnira očekivali su u Flensburgu tri njemačke momčadi, no igrat će samo dvije, Füchse i Göppingen, u kojem igraju tri naša igrača – Šego, Kozina i Šarac. Španjolski Granollers napravio je senzaciju i u četvrtfinalu izbacio upravo Flensburg.

– Iznenađenja u rukometu sve su češća. Pogotovo u njemačkoj ligi, gdje smo, primjerice, mi izgubili potpuno neočekivano od Bergichera i Stuttgarta, od dvije momčadi koje su u drugom dijelu tablice njemačke lige. A mi se borimo za naslov. Iskreno, teško će biti osvojiti prvenstvo Njemačke. Tri su kola do kraja, a mi zaostajemo za vodećim Kielom dva boda i imamo utakmicu više. Nama će u fokusu biti borba za drugo mjesto. Magdeburg nam bježi samo dva boda. Bilo bi lijepo opet zaigrati u Ligi prvaka. Šteta što Njemačka ima samo dva mjesta u Ligi prvaka, a barem je pet-šest klubova koji bez problema mogu igrati to natjecanje – kaže Marko.

VEZANI ČLANCI:

U Berlinu ste već šest godina, je li to najdulje što ste bili u jednom klubu?

Mislim da je. Pet godina sam bio u PPD Zagrebu, četiri u Požegi. U Berlinu mi je zaista lijepo, tu sam s obitelji i imam ugovor još godinu dana. Što će biti nakon toga, u ovom trenutku ne razmišljam. Bitno je da ne moram razmišljati gdje ću na kraju ove sezone – istaknuo je Marko.

Karijeru je počeo u rodnoj Požegi, a 2004. godine prelazi u Medveščak. Već tada su svi rukometni stručnjaci govorili o klincu od 2,10 metara koji ima top u lijevoj ruci. Upravo je desni vanjski dragocjena roba na tržištu. Jer, kvalitetni ljevak u vanjskoj liniji znači pola uspjeha. Nakon Medveščaka dolazi u PPD Zagreb, gdje ostaje pet dugih sezona. U Zagrebu je igrao uz Lazarova, Vorija, Duvnjaka, Kaleba, Bičanića, Džombu, Špoljarića, Horvata, Balića, Štrleka, Marića... U četiri sezone u Ligi prvaka dvaput je s "plinarima" igrao u četvrtfinalu i oba su puta ispali od njemačkoga Kiela. Treba istaknuti da je prve sezone u PPD Zagrebu bio posuđen u Đakovo, zatim u Metković. Nakon odlaska iz Zagreba igrao je za sve velikane europskoga klupskog rukometa – PSG, Barcelonu i Veszprem, a od 2017. godine je u "lisicama".

Nikad zlato za Hrvatsku

U hrvatskoj reprezentaciji igrao je punih deset godina, od 2008. do 2018. godine. U tom razdoblju osvojio je srebro i dvije bronce na europskim prvenstvima, svjetsko srebro i broncu te olimpijsku broncu. Neko vrijeme bio je i kapetan hrvatske reprezentacije. U tih deset godina propustio je samo svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, zbog problema s koljenom, gdje smo bili četvrti.

VEZANI ČLANCI:

– Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti. Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Uspio sam se odmoriti i sad sam još više motiviran. Nedostaju mi jače utakmice – rekao je za Večernji list Marko Kopljar na okupljanju reprezentacije uoči Europskog prvenstva kojem je Hrvatska bila domaćin 2018. godine.

Bila je to godina kada se u reprezentaciju, na klupu, vratio i Lino Červar, izbornik koji ga je i prvi zvao da zaigra za nacionalni dres. Kopljar je u međuvremenu igrao dok su izbornici bili Slavko Goluža i Željko Babić. Nakon rezultatskog neuspjeha na tom EP-u, Kopljar se oprostio od reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije