Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJI PLES

Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na OI: Prije mirovine želi igrati u paru s Alcarazom

LaLiga - Real Madrid v Real Sociedad
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/2
23.09.2023.
u 08:48

Prema pravilima ITF-a, igrač koji nije u protekle dvije godine nastupio kao predstavnik svoje države na Davisovom kupu, ne može nastupiti niti na Olimpijskim igrama. U istom je problemu bio i Roger Federer prije Tokija

Rafael Nadal je nedavno spomenuo kako bi mu iduća godina mogla biti i posljednja u karijeri profesionalnog igrača tenisa. Španjolac je tijekom 22 godine karijere sakupio 22 Grand Slama (više ima samo Novak Đoković - 24). Obzirom na teške ozlijede kuka koje je pretrpio izgledno je da će 37-godišnjak doista uskoro zaključiti taj dio svoga života.

U nedavnom intervjuu rekao je kako još želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine, no pred njime je jedna prepreka. Naime, prema pravilima ITF-a, igrač koji nije u protekle dvije godine nastupio kao predstavnik svoje države na Davisovom kupu, ne može nastupiti niti na Olimpijskim igrama.

GALERIJA Alcaraz porazio Đokovića u finalu Wimbledona i postao najnoviji član All England Cluba

LaLiga - Real Madrid v Real Sociedad
1/56

Međutim, prema pisanju Daily Expressa, to možda i nije tolika prepreka. U istoj je situaciji bio i Roger Federer pa je ipak uz pomoć švicarskog teniskog saveza uspio dogovoriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

VEZANI ČLANCI:

Izuzeće je izgledno i za velikog Rafaela Nadala. Slavni Španjolac je otkrio da se želi natjecati zajedno s aktualnim pobjednikom Wimbledona i tenisačem kojega zovu njegovim nasljednikom, Carlosom Alcarazom. Izgledno je da će pokušati dogovoriti nastup u paru.

VIDEO Đoković otkrio u kojem hrvatskom gradu ima najviše rodbine: 'Nisam znao da ih je toliko u Hrvatskoj'

Komentara 2

DE
deroko_
09:18 23.09.2023.

Eto imaju pravila, ali kad je u pitanju dvojac Federer, Nadal, pravila se krše. Da je to isto tražio Đoković, normalno da ne bi moglo proći

AN
AnimaTor
09:05 23.09.2023.

Za svih njih je Đoković dr.prof. tenisa. A oni mu svi gledaju u leđa. Statistika i brojke ne lažu. Bravoooooo Nole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije