Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak protiv amatera

Na Folu bez fuliranja: plavi spašavaju trenera i sezonu!

Fola Esch
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL (Ilustracija)
22.07.2015.
u 08:30

Sve je stvar pristupa; čim plavi ozbiljno uđu u utakmicu, eliminirat će Luksemburžane bez problema, tvrdi bivši trener Rijeke Robert Rubčić.

Dinamo danas u Luksemburgu ne igra samo za ulazak u 3. pretkolo Lige prvaka i spas europske sezone (ako ispadne, nema popravnoga) nego i za svoj europski obraz. Bez obzira na sve dosadašnje podbačaje plavih u grupnim fazama, ispadanje od amatera, Fole Esch, u što zaista nitko ne vjeruje, bilo bi Dinamu najteži udarac u povijesti.

Kad smo već kod Luksemburžana, nije naodmet spomenuti i da su i oni imali blistavih trenutaka. Neka Dinamu bude opomena gorko iskustvo Red Bull Salzburga, čije su milijunaše prije tri godine izbacili anonimci iz Dudelangea. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Luksemburžane, a u uzvratu nedovoljnih 4:3 za Austrijance.

Također, crni Luksemburg dogodio se 2009. i Rijeci, poraženoj u prvoj utakmici od Differdangea (0:1, u uzvratu je bilo 3:0 za Rijeku). Kako se to uopće moglo dogoditi?, pitali smo tadašnjega trenera Rijeke Roberta Rubčića.

– Dogodilo se jer smo ih podcijenili, igrali opušteno, propustili šanse i Bog nas je kaznio. A temeljito smo se pripremali, čak dva puta slali smo snimatelje na utakmice Differdangea – kazao je Rubčić.

Nije bježao od odgovornosti za tu sramotu.

– Igračima sam odmah rekao da sam ja kriv. Trebao sam ih stisnuti i ne bi nam se to dogodilo.

Mislite da se i Dinamu može dogoditi proklizavanje u Luksemburgu?

– Ne, nikako, i neka vas ne zavara rezultat prve utakmice. Sve je stvar pristupa; čim plavi ozbiljno uđu u utakmicu, eliminirat će Luksemburžane bez problema. U usporedbi s njima, Dinamo je vrhunska momčad – dodao je Rubčić.

Dinamovci danas u Luksemburgu igraju i za svog trenera, kojemu su u Osijeku ostali dužni. Premda, za pobjedu nad Folom – trener im i nije potreban.

>>Dinamovci bez Ćorića na uzvrat s Folom. Mamić: Nema pritiska!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije