Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U-17 REPREZENTACIJA

Mladi vatreni slavili 5:0 i nakon drame izborili nastup na Euru

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
Luka Stanzl/PIXSELL
26.03.2024.
u 14:52

Prije posljednjeg kola, hrvatski mladići su bili na samo jednom osvojenom bodu, ostvarenom protiv Njemačke. Bila im je potrebna uvjerljiva pobjeda, uz istovremeni poraz Nijemaca od strane Portugalaca.

U dramatičnom završetku elitne runde kvalifikacija, hrvatska U-17 reprezentacija slavila je s 5:0 nad Irskom i izborila nastup na Europskom prvenstvu. Pod vodstvom izbornika Marijana Budimira, mladići su izborili prolazak na europsku smotru kao jedna od najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Prema formatu natjecanja, iz osam kvalifikacijskih skupina traži se ukupno 15 reprezentacija koje će se pridružiti Cipru, domaćinu Europskog prvenstva. 

Hrvatska se našla u skupini 5 koja se održavala u Portugalu. Domaćini su bili favoriti za prvo mjesto, što su i potvrdili s tri pobjede u tri utakmice, ostvarivši gol-razliku 10:3.

Prije posljednjeg kola, hrvatski mladići su bili na samo jednom osvojenom bodu, ostvarenom protiv Njemačke. Bila im je potrebna uvjerljiva pobjeda, uz istovremeni poraz Nijemaca od strane Portugalaca.

Srećom, sve se poklopilo - mladi vatreni pod vodstvom Budimira deklasirali su Irsku s 5:0, dok je Portugal svladao Njemačku s rezultatom 3:2. Zahvaljujući ovim rezultatima, Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini jer ima bolju gol-razliku od Njemačke. 

Standings provided by Sofascore
 

Komentara 1

TO
TomekZagreb
17:28 26.03.2024.

Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije