Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletičarka Korina Sajko (19)

Miss sporta Hrvatske: Proputovala sam pola svijeta, a želim izmisliti lijek koji će se zvati po meni

Prelog: Finalni izbor za Miss sporta Hrvatske
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
1/4
08.07.2023.
u 22:26

– Da, s tatom sam dosta putovala. Bila sam na Šri Lanki, u Jordanu, Japanu, Miamiju, Iranu... U Šri Lanki sam skakala bungee jumping. Mislim da je visina bila debelo preko pedeset metara. Sjećam se da je pogled bio baš lijep, ali ne onaj prema dolje.

Korina Sajko (19) nova je Miss sporta Hrvatske. Dolazi iz sportske obitelji, tata joj je nekadašnji veslač, a mama Vanja jedna od ponajboljih hrvatskih ritmičarki, natjecala se u vrijeme bivše Jugoslavije, rame uz rame s Milenom Reljin. Danas su oboje osobni treneri u fitnessu.

– Već s tri godine počela sam trenirati atletiku i sportsku gimnastiku. Kad sam bila mala, nisam imala puno obaveza pa sam stizala trenirati dva sporta. Nakon pet godina prestala sam trenirati gimnastiku i prebacila sam se u ritmičku gimnastiku. Ali najduže sam se zadržala u atletici. Djetinjstvo mi je proteklo u znaku sporta i kasnije škole – kaže Korina.

Trenirat ću bivšu misicu

Zašto baš atletika?

– Bilo je jako puno disciplina, ne kažu uzalud ljudi da je atletika kraljica sportova. Probala sam doista puno disciplina, od trčanja, bacanja, skakanja, da bih se na kraju odlučila za 400 metara i 400 metara prepone. U mlađim dobnim skupinama osvajala sam puno puta mjesto na postoljima. U moje vrijeme na 400 metara prepone dobre su bile Rahela Leščak, Natalija Švenda, Anja Tvrtković. Žao mi je što osobni rekord na 400 metara prepone nisam spustila ispod jedne minute. Atletika je sport gdje nema tako puno ozljeda kao u drugom sportovima. Dobra mi je ekipa, promijenila sam nekoliko trenera, a najviše sam se zadržala kod Nine Katalinić – istaknula je Korina.

Ipak se dogodila ozljeda?

– Sa 16 godina, prva i jedina. Imala sam puknuće tetive i nisam mogla trenirati pola godine. Povratak je bio spor i naporan. Trebalo se vratiti u željenu formu. Trenutačno ne treniram svaki dan, treniram tek dva-tri puta tjedno. Mislim da se u budućnosti ne vidim više u atletici, već u fitnessu. Mama ima svoj fitness pa ću ovo ljeto raditi kod nje. Riječ je o fitnessu zatvorenog tipa. Mogu doći samo članovi jer se mama želi sto posto posvetiti svakom članu. Kod mame redovno dolaze, primjerice, Mila Horvat i Josipa Pavičić. Ja već imam tri-četiri djevojke s kojima ću raditi, odnosno kojima ću biti osobni trener. I neke djevojke s ovogodišnjeg izbora već su se javile da bi vježbale sa mnom. Već se najavila i Magdalena Orlić koja mi je u Prelogu predala krunu – istaknula je Korina.

Fakultet?

– Čekam rezultate upisa na studij farmacije. Doći će za tjedan dana. Plan B je FER, ali vjerujem da ću upasti jer imam dobre ocjene iz srednje škole i mislim da sam dobro napisala maturu. Farmacija zato što volim kemiju, zanimaju me svi ti pokusi, izrada lijekova. Tko zna, možda jednog dana izmislim lijek koji će se zvati po meni. Dat ću sve od sebe da se to ostvari. Da, fakultet će mi biti sada prioritet dok ga ne završim, a fitness će ostati kako hobi. Željela bih poslijediplomski završiti u Španjolskoj, u Barceloni ili Madridu.

Jedina, ali vrijedna navijačica na izboru bila vam je mama?

– Ona je bila više uzbuđena nego ja i prvo što mi je rekla da je ponosna na mene. Meni je ovo prvi izbor ljepote na koji zamalo nisam došla. Bila je velika dvojba u mojoj glavi – prijaviti se ili ne. Drago mi je da sam se prijavila jer iskustvo s izbora je neprocjenjivo. Upoznala sam toliko dragih djevojaka, imali smo zaista puno aktivnosti, izleta. Žao mi je što se nisam vozila motornim zmajem i malim avionom. Bilo me nekako strah, a i taj dan se nisam osjećala najbolje. Kada sam poslije vidjela fotke, bilo mi je krivo. No možda neki drugi put. Moram pohvaliti organizaciju. Sve je bilo za pet.

Surfanje na Baliju

Planovi za ljeto?

– Radit ću kod mame, uskoro krećemo sa snimanjem videa za online prodaju. Još ne znam hoće li me mama angažirati za spot, ha-ha.

More?

– Već sam bila s mamom. Otišle smo namjerno prije sezone jer volimo mir. Bile smo na Braču. Ići ćemo ponovno u rujnu. Svake godine putujemo na druga mjesta, a volimo istraživati naše otoke...

S tako malo godina već ste proputovali pola svijeta?

– Da, s tatom sam dosta putovala. Bila sam na Šri Lanki, u Jordanu, Japanu, Miamiju, Iranu... U Šri Lanki sam skakala bungee jumping. Mislim da je visina bila debelo preko pedeset metara. Sjećam se da je pogled bio baš lijep, ali ne onaj prema dolje. Počela sam se tresti, ali odlučila sam skočiti i uspjela sam pobijediti strah. Volim surfati. Šteta što kod nas nema tako velikih valova. Ali zato su veliki valovi bili na Baliju i baš sam guštala.

Proputovali ste pola svijeta, koja biste još mjesta željeli vidjeti?

- New York, Tajland i Novi Zeland

 
Ključne riječi

Komentara 1

EX
Exar89
23:46 08.07.2023.

S takvom skromnošću čisto sumnjam da će ikakav lijek izumiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije