Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMAN USPJEH

Mikaela Shiffrin četvrti put u karijeri osvojila veliki Kristalni globus!

Reuters
17.03.2022.
u 11:13

Još ranije je mali Kristalni globus u super veleslalomu osigurala Talijanka Federica Brignone koja se ovog četvrtka nije iskazala. Zauzela je tek 19. mjesto.

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osigurala je nakon utrke super veleslaloma na završnici Svjetskog kupa u francuskom Courchevelu veliki Kristalni globus.

Na utrci u četvrtak Shiffrin je osvojila drugo mjesto te je s novih 80 osvojenih bodova odmaknula najvećoj prijetnji, Slovakinji Petri Vlhovoj, na nedostižnu prednost od 236 bodova. Vlhova u četvrtak nije osvojila ni jedan bod zauzevši 17. mjesto.

Time je 27-godišnja Shiffrin po četvrti put u karijeri postala pobjednica Svjetskog kupa i vlasnica velikog Kristalnog globusa. Ranije je pobjeđivala 2017., 2018. i 2019. godine.

U posljednjoj utrci super veleslaloma, pobijedila je, pak, norveška skijašica Ragnhild Mowinckel, a Shiffrin je za njom zaostala tek pet stotinki.

Još ranije je mali Kristalni globus u super veleslalomu osigurala Talijanka Federica Brignone koja se ovog četvrtka nije iskazala. Zauzela je tek 19. mjesto.

U petak je na rasporedu ekipna utrka, dok se tijekom subote i nedjelje voze veleslalomi i slalomi u obje konkurencije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije