Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAPSODIJA BIJELO-PLAVIH

Pobjedu posvetili legendi kluba: Mierez i Caktaš podsjetili na najbolje dane, ovakav Osijek može se 'potući' sa svima

Rijeka i Osijek sastali se u 9. kolu SuperSport HNL-a
Goran Kovacic/PIXSELL
10.09.2022.
u 21:30

Najbolju utakmicu ove sezone odigrao je Osijek, bez crnih rupa Pomsova ekipa je autoritativno uzela sva tri boda kod bezidejne Rijeke.

Briljantnu partiju odigrali su nogometaši Osijeka na inače tradicionalno nezgodnom gostovanju u Rijeci i slavili 0:3.  

Prije subotnje utakmice Rene Poms imao je puno problema u sastavljanju momčadi jer je koronavirus poharao osječku svlačionicu, no uspio je sastaviti početnih 11 i potpuno pogodio. Bijelo-plavi su podsjetili na najbolje dane i pomeli Rijeku u njihovom dvorištu uz junake utakmice - Ramona Miereza i Miju Caktaša

Osijek se vratio u najbolje dane Bjeličine ere

El Toro je podsjetio na najbolje dane kao kada je bio prvi strijelac lige, prekinuo golgeterski post od prosinca prošle godine, a što tek reći za Miju Caktaša? Osijekova 'jedanaestica' igrala je kao iz udžbenika, posjeduje nogometnu inteligenciju i 'nos za pogodak', dva putao je vrlo lijepo matirao Labrovića.

Ukoliko ovaj dvojac prenese formu na ostale utakmice, biti će velika dodatna vrijednost prvoligaša s Drave za nastavak sezone. 

Osijek je konačno bio živ, rastrčan i borben, čvrst i pravovremen u obrani te ubojit u kontranapadu. Treba svakako pohvaliti Šimu Gržana koji je odigrao fanastičnu utakmicu na desnom braniču i pokazao kako se na njega može itekako računati, što nije bio slučaj kod Nenada Bjelice

10.09.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - SuperSport HNL, 09. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Uglavnom, vezna linija s Nejašmićem, Žaperom i Barrijem je besprijekorno odradila svoje defanzivne zadatke i pomagala u izgradnji napada. Konačno su vezisti Slavonaca proigrali, rezultat se odmah vidio, potopljena je Rijeka s tri 'komada' u mreži.

Rastu očekivanja nakon uvjerljive pobjede

Ovakvim pristupom u svakoj utakmici, vrlo je realno očekivati da će se Osijek vratiti u borbu za vrh, tamo uostalom i pripada. Još kada se konačno vrati Kristijan Lovrić i pronađe mjesto u momčadi, velike stvari može očekivati Kohorta i navijači. Nakon dugo vremena, momčad je pokazala zajedništvo, bore se jedan za drugoga, čini se da se kohezija vratila. 

Poms je uspio u relativno kratkom periodu podignuti Caktaša, Miereza i Lončara koji je odigrao besprijekornu utakmicu nakon serije pogrešaka. Izostanak kapetana Škorića gotovo se nije ni osjetio. Treba napomenuti da su tri boda posvetili Mariju Mihiću Mihi, glasnogovorniku kluba i dugogodišnjem kroničaru zbivanja u NK Osijeku, koji se oporavlja od nedavne operacije i morao je propustiti jedan susret nakon dugo vremena. 

Dinamo je ispred svih, to je sasvim jasno, ali za drugo mjesto se Ivušić, Beljo i ekipa zasigurno mogu potući. Hajduk je pao u Gradskom vrtu, Rijeka je razbijena u gostima, bit će uzbudljivo s ovakvim Osijekom...

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije