Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMTE GA BIŠĆAN I ŠERIĆ

Messi danas izgleda kao da je iz druge galaksije, a njegova je čarolija počela s - Hrvatima

FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Group Stage - Group C Football Soccer - FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Group Stage - Group C - The Nou Camp, Barcelona, Spain - 19/10/16 Barcelona's Lionel Messi falls to the f
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.10.2016.
u 15:38

– Nije prvi put da Messi izvodi ovako nešto. Imao sam sreću to gledati nekoliko puta uživo – rekao je Guardiola.

Nevjerojatni, čudesni Leo Messi, teško je više pronaći epitete za njega. Razbio je Pepa Guardiolu i Manchester City (4:0), kao da je htio treneru s kojim je u Barceloni ostvario velike stvari odgovoriti na konstataciju “nije Messi više tako mlad”. Da, vjerovali ili ne, to je Guardiola izjavio prije utakmice Barcelona – Manchester City.

Stvorio je Pepa

Nakon “Suzy Quatrro” u Messijevoj režiji (tri gola i asistencija) vjerojatno se ugrizao za jezik više puta. Reći za igrača od 29 godina da više nije mlad, i još k tome govoriti o Messiju, ne spada u inteligentan potez nekog trenera, pa makar to bio i Pep Guardiola koji spada u najproduktivnije stratege današnjice. Valjda se Guardiola uzdao u to da je Messi bio ozlijeđen i da nije dostigao punu formu. Ni nakon utakmice nije siguran je li to bila top forma ili jedan običan dan u uredu argentinskog majstora, ali morao mu je izraziti divljenje.

– Nije prvi put da Messi izvodi ovako nešto. Imao sam sreću to gledati nekoliko puta uživo – rekao je Guardiola.

Da imao sreću. Imao je sreću što je stigao u momčad u kojoj je vodio Messija, koji mu je otvorio sva trenerska vrata. Kao što sada otvara Luisu Enriqueu, koji u trinaest domaćih utakmica Lige prvaka s Barcelonom zna samo za pobjede. Messi je ključni čovjek, a ostali su tu i pobiru lovorike. Bez obzira na to zovu li se Enrique, Neymar, Suarez ili Rakitić. Ili kako reče naš reprezentativac:

– Messi? Kad pričamo o njemu, onda govorimo o najboljem na svijetu – nije Ivan otkrio toplu vodu, ali nije zgorega, za one neupućene, svako malo čuti te riječi.

A taj Messi je čaroban, valjda je sada napokon srušio sve predrasude da je najveći svih vremena. Da, nezahvalno je uspoređivati, Pele i Maradona igrali su u jednom drugom svijetu, svaki nogometni period dao je ponekog velikana. U ovom “messijevskom” dugo mu se opirao Cristiano Ronaldo, ali ovo što radi Messi ne spada u sferu normalnog. Veliki Diego dobio je nadimak “mali zeleni” jer igrao je poput Marsovca.

A Messi igra nogomet kao da stiže iz nekog drugog svemira, iz druge galaksije, još nepoznate ljudima. Nogometno izgleda kao da je došao negdje tamo iza kraja svih ljudskih spoznaja i to svakih nekoliko dana dokazuje.

Zanimljive su te Messijeve brojke, posebno ona o sedam hat-trickova u Ligi prvaka. Samo je Real u Ligi prvaka, dakle klub, a ne samo jedan igrač, imao više hat-trickova. Cijeli Real vodi 9:7 protiv Messija. Ili priča o Englezima koje tambura kad god poželi. U trinaest utakmica protiv engleskih klubova u Ligi prvaka Messi je zatresao mrežu 16 puta.

S Argentinom još skroman

Nama su drage Messijeve poveznice s Hrvatskom i Hrvatima. Prvi gol u Ligi prvaka postigao je još 2. studenog 2005. godine, Barcelona je razbila grčki Panathinaikos, Messi je zabio treći gol. Nisu ga u toj akciji uspjeli zaustavili Igor Bišćan, tadašnji stoper Panathinaikosa, i vratar Mario Galinović, a na terenu je bio i Anthony Šerić. Tada je počela nezaustavljiva priča o Messiju u LP-u. Ono što Messija jedino muči veliki je trenutak s Argentinom. U reprezentaciji još nije postao svjetskim prvakom, o tome sanja. A prvi gol za Argentinu zabio je u ožujku 2006. godine. Hrvatska je “gaučose” pobijedila s 3:2, izbornik je bio Kranjčar, a Messijev gol kockastima bio mu je prvi u reprezentativnoj karijeri. Tada je za Hrvatsku debitirao naš genijalac – Luka Modrić.

Komentara 2

ZW
zweistein
18:52 21.10.2016.

od sezone 2008/09 do danas samo je možda ribery imao jednu sezonu bolju od messija. od osam sezona njegovih je sedam. ono s ronaldom je samo umjetno rivalstvo koje furaju sponzori. s reprezentacijom 1 osvojene OI, 3 finala Cope, 1e, 1 finale svjetskog maradona: 0 olimpijskih, 0 finala Cope, 2 finala svjetskog ( jedno osvojeno ), tako da nije maradona činio baš čuda s reprezentacijom

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:22 22.10.2016.

Pustili mu jedan gol protiv Panathinaikosa i sad vise ne moze stat'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije