Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEOVISAN SAM'

Nogometni menadžer bez imalo poštovanja: Ismijao jednog od najvećih trenera

Reuters
31.03.2021.
u 13:05

Najbolji kompliment koji mogu dobiti jest da me on kritizira.

Mino Raiola jedan je od najuspješnijih nogometnih i sportskih menadžera u povijesti, a iza njegova uspjeha svakako stoji i njegov karakter. Koji je dokazao tijekm posljednjeg medijskog istupa...

Obrušio se na legendarnog trenera Alexa Fergusona, ali i na Manchester United. Sve zbog Paula Pogbe, francuskog nogometaša pristiglog na Old Trafford za tad rekordnih 105 milijuna eura prije pet godina.

Tako nešto ne bi bio toliki problem čak ni uz činjenicu da Pogba teško opravdava silan novac, no problematično je ako se zna da je Francuz sa 16 bio u Unitedu. Samo da bi ga pustili... Odnosno, samo da bi ga Ferguson pustio.

Škot ima verziju u kojoj tvrdi da mu je Raiola konstantno radio iza leđa, prijetio Pogbinim odlaskom i na taj način narušavao atmosferu u momčadi.

- Pogbin problem je govnar kojeg ima za menadžera - izjavio je Ferguson.

Zato je, prema njemu, najbolje rješenje bilo pustiti ga u Juventus.

- Najbolji kompliment koji mogu dobiti jest da me Ferguson kritizira. On je naviknut da mu se podilazi, a od mene to nije dobivao. Htio sam da Paul ostane, ali on mu nije vjerovao - izjavio je Raiola za The Athletic i nastavio:

- Čim je napustio klub, Glazeri (vlasnici United, op.a.) su vratili Paula. Tako su potvrdili da sam u pravu.

Ipak, činjenica da još uvijek svako malo spominje Pogbin odlazak potvrđuje da trenerima ne može biti lako uz zvijezdu čiju karijeru vodi kontroverzni talijanski menadžer, u čijim su "rukama" Zlatan Ibrahimović i Erling Braut Haaland. Upravo zato ga kritiziraju navijači, kritizira ga i trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Naime, svima se čini da Raiola ucjenama želi stvoriti bolju poziciju za svog nogometaša.

Možda je i uspio jer Pogba se vezao uz United do ljeta 2022. Naravno, njegova prodaja nije isključena, ali nekako ostaje dojam da ga nitko ne želi. Barem ne po cijeni od 60 do 80 milijuna eura, na koliko je procijenjen.

- J*be mi se ako više ne poslujem s Manchesterom, neovisan sam. Jedino što mi je bitno jest da moji igrači budu zadovoljni i sretni - naglasio je Raiola.

Što se Pogbe tiče, možda će se umjesto Uniteda s njegovim menadžerom nakon Eura ovog ljeta nositi neki drugi klub, trener i navijači.

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:43 31.03.2021.

Vrati ga u Juve. Upravo takav igrač im trenutno treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije