Napad od prve minute

Medunjanin: Treba nam rani gol u Zenici

Haris Medunjanin
AFP
16.11.2009.
u 12:21

Dugo je trajala saga o nastupu Harisa Medunjanina za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Trajala bi možda i duže da Ćiro Blažević nije u jednom trenutku udario šakom o stol naredivši: "Dovedite mi tog Medunjanina!".

Pozicije koje u veznom redu zauzimaju Muratović i Rahimić, nakon njihova skorašnjeg oproštaja od državnog dresa, mogle su postati stalan problem za reprezentaciju BiH. Zato je Ćiro i regrutirao veznjaka Valladolida.

Iako umoran od dugog puta na povratku iz Portugala, Medunjanin ja za Sport.ba komentirao zadnja događanja.

- Konačno sam u reprezentaciji i ne mogu vam opisati koliko sam sretan što sam dobio poziv. Ovo je za mene veliki uspjeh, najbolji uspjeh. Suigrači su me sjajno prihvatili i atmosfera u reprezentaciji je na vrhunskoj razini. U Novom Vinodolskom bio sam u sobi sa Zecom, a u Lisabonu mi je društvo pravio Nadarević. Šteta je zbog onog gola što smo izgubili utakmicu, ali moje mišljenje je da smo igrali dosta dobro. Portugal je imao tu terensku inicijativu, imali su i šanse, ali zasigurno su naše šanse bile bolje i kolosalnije.

- Po meni, nije nebitno i to, da smo vidjeli da se sa njima može igrati. U Zenici trebamo napasti od prve minute, odbaciti svu bojažljivost i probati već u samom otvaranju utakmice dohvatiti taj rani gol.

Postoji li opravdana bojazan da bi svi ti silni udarci u okvir gola, možda mogli negativno utjecati na raspoloženje igrača - pitao je Medunjanina novinar web-portala.

- Mi smo odmah nakon utakmice dobili pohvale za našu igru od Miroslava Blaževića. Uz takvo povjerenje, mi smo svjesni da postoji i utakmica u Zenici. Za taj stadion i atmosferu na tribinama kazali su mi sve najbolje i ja želim ovu priliku iskoristiti i pozvati naše navijače da nas podrže svih 90 minuta do pobjede.

Upravo se na tvojoj poziciji otvorila šansa za vaš debi pred navijačima BiH. Muratović i Rahimić su nakupili žute kartone?

- Ništa ne očekujem i svjestan sam ja da Bajramović i Pjanić imaju realno više kredita od mene. Ako mi se pruži prilika? Ja za sebe mogu tvrditi da sam spreman, a u stvari moraš biti spreman jer si tu, jer si reprezentativac. Tako je isto i za ostale nogometaše. Tko god bude igrao, sigurno će dati sve od sebe. Sa šefom nisam razgovarao o svojem nastupu, ali moram istaknuti da je on na mene ostavio super dojam. Blažević je dobar trener koji razgovara s igračima i uvijek ima neku zanimljivost, neki primjer kojim plijeni pozornost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije