Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazao da je lajavac

McEnroe bio u sukobu interesa, pa prekinuo s Raonićem

John McEnroe
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.08.2016.
u 16:33

Često je raspravljao sa sucima, ponekad i sa suparnicima i gledateljima. Sada je na neki način opravdao taj epitet. Između trenerskog i komentatorskog posla izabrao je ovo drugo

Dok je bio igrač, Amerikanac John McEnroe (57) bio je poznat kao veliki lajavac. Često je raspravljao sa sucima, ponekad i sa suparnicima i gledateljima. Sada je na neki način opravdao taj epitet. Između trenerskog i komentatorskog posla izabrao je ovo drugo. Želi tijekom US Opena raditi kao stručni komentator ESPN-a pa je zbog toga zaledio svoj trenerski odnos s Milošem Raonićem s kojim je počeo raditi prije Wimbledona.

– To će svima olakšati život. Želim zadržati dobar odnos s ostalim igračima. Mislim da je ovako bolje i za mene i za Miloša, ali i za televizijsku kuću ESPN. Najbolje je da u ovom trenutku prestanemo raditi ono što radimo – obrazložio je svoju odluku John McEnroe, sedmerostruki osvajač Grand Slam turnira (tri Wimbledona i četiri US Opena), koji se sjajno snašao u ulozi televizijskog komentatora i ljudi ga, posebno u SAD-u, vole slušati. Dijelom i zato što nema dlake na jeziku pa kaže i neke stvari koje se drugi komentatori ne usude izreći.

On nije komentirao Raonićeve mečeve sve do finala Wimbledona kada je od njega zatraženo da “pruži uvid u igru kanadskog tenisača, umjesto tipične analize”. To je tada prošlo, ali je McEnroe sada uvidio da je u svojevrsnom sukobu interesa, da ne može istodobno biti i trener i komentator, pa je izabrao ovo drugo.

Nije zatvorio vrata novoj suradnji s Raonićem, za kojega je rekao da je “sjajan dečko”, ili s nekim drugim tenisačem, ali, kaže, ne na Grand Slam turnirima kada je zauzet komentatorskim poslom.

Uoči početka US Opena zapaženu izjavu dao je i Rafael Nadal. Španjolac je priznao da “velika četvorka” u tenisu više ne postoji te da se za tenisko prijestolje bore samo Novak Đoković i Andy Murray.

– Velika četvorka je ostarjela. Sve je to normalno, dolaze novi naraštaji koji žele zauzeti naše pozicije. Istina je da sam se ozlijedio, kao i Federer, što je omogućilo Novaku i Andyju da steknu prednost u odnosu na pratitelje – kazao je Nadal za USA Today.

Iako je činjenica da Nadal (30) i Roger Federer (35) u posljednje vrijeme sve rjeđe osvajaju naslove (ove godine Rafa dva, Roger nijedan), plasman na ATP listi još ne sugerira dramatične promjene. Između Đokovića (29) i Murraya (29) koji su na čelu te Federera i Nadala koji su četvrti i peti tek se kao klin ubacio Švicarac Stanislas Wawrinka (31) na trećemu mjestu.

No, dok je Federer za ovu godinu “zatvorio butigu”, Nadal se još nada nekom dobrom ulovu:

– Potrebno mi je vrijeme. Na OI i u Cincinnatiju još sam osjećao bol, sada je bolje – kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije