Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Vegeta Croatia

Marin: Ne bih mogao zatvarati birtije i pobjeđivati

ATP Umag (1)
Foto: Jurica GaloićPixsell
1/3
13.07.2012.
u 19:25

Mogu popiti piće, ali nikako ostajati do kasnih sati. Moj bioritam traži jutarnji trening a trebam i puno sna. Za nas tenisače najbitnije je ne izlaziti iz neke rutine, zaključio je Čilić

Marin Čilić stigao je do Aleksandra Dolgopolova, ali to neće kao lani biti finalni dvoboj umaškog teniskog turnira nego polufinale u kojem se sastaju drugi i treći nositelj. Kako se u drugom polufinalu sastaju prvi nositelj Fernando Verdasco i četvrti Marcel Granollers (obojica Španjolci), umaški se turnir može pohvaliti rijetkim privilegijem da u polufinalu ima prvu četvoricu nositelja. A direktor Vanja Božičković može zadovoljno trljati ruke. Barem što se tog dijela tiče.

Za ulazak u polufinale Čilić je sa 6:4, 6:0, za 92 minute, pobijedio 26-godišnjeg Amerikanca Waynea Odesnika, 130. tenisača svijeta. Nekih većih tu problema za Marina nije bilo, iako je Amerikanac imao šest break prilika od kojih je iskoristio jednu. No, to je bilo u prvom setu, u drugom je Čilić potpuno preuzeo kontrolu i rutinski dovršio posao.

- Odesnik je osebujan igrač, pa sam se na početku morao malo prilagođavati njegovoj igri. Ostajao sam predaleko pa sam trčao više nego sam htio. No, u drugom sam setu već zaigrao slobodnije. Trenirao sam s njim u Wimbledonu i shvatio da mu se ne smije dati previše prostora, niti pružiti mogućnost da on vodi igru - kazao je Čilić.

Njegov suparnik u današnjem polufinalu (ne prije 19.30 sati) Ukrajinac Dolgopolov pobijedio je Argentinca Carlosa Berlocqa sa 6:4, 6:4. Uvjerljivo, kao da nije partijao barem do dva poslije ponoći. Čilić s njim pamti lanjski poraz u Umagu, a o novom dvoboju s kaže:

-  Dolgopolov je ekstremno brz, ima sjajan servis i dobar bekhend. Atipičan je tenisač i morat ću biti potpuno usredotočen od prvog poena želim li neutralizirati njegove agresivne udarce s osnovne linije.

Bi li mogao živjeti kao on? Marin kaže - ne: 

-  Nisam taj tip, ne bih mogao zatvarati birtije i pobjeđivati. Mogu popiti piće, ali nikako ostajati do kasnih sati. Moj bioritam traži jutarnji trening a trebam i puno sna. Za nas tenisače najbitnije je ne izlaziti iz neke rutine - zaključio je Čilić.        

Ostali rezultati - pojedinačno, četvrtfinale: Granollers (4, Špa) - Bachinger (Njem) 1:6, 6:3, 7:5, Verdasco (1, Špa) - Kuznjecov (Rus) 6:2, 6:2 (Verdasco ne zna za poraz u Umagu, ima 6-0); parovi, četvrtfinale: Dodig/Pavić - Menendez/Munoz 7:5, 7:5.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije