Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Mala zemlja iznimnih uspjeha: Sport kao velika prilika hrvatskog gospodarstva

Sport – velika prilika hrvatskog gospodarstva
VL
22.05.2023.
u 10:21

Pitanja vezana uz sport i gospodarstvo bit će teme konferencije Hrvatskog olimpijskog odbora i Večernjeg lista pod nazivom „Sport – velika prilika hrvatskog gospodarstva“ u utorak 23. svibnja u hotelu DoubleTree by Hilton.

Očaravajuća priroda, bogata kulturna baština, modro more, zeleni pašnjaci… Hrvatska je mala zemlja velikih mogućnosti, ali i iznimnih sportskih uspjeha, kako u ekipnom tako i u individualnom sportu. Ne čudi stoga što često možemo čuti izraz ''Hrvatska je najsportskija zemlja svijeta'', a sportaši njezini najbolji ambasadori. Sport je univerzalni jezik koji ne poznaje granice i ujedinjuje nacije, a gotovo da nema natjecanja gdje nećemo čuti za sjajan uspjeh barem jednog hrvatskog sportaša.

Veliki uspjesi naših sportaša ukazuju da je Republika Hrvatska zemlja sporta, a ta titula zasigurno nam može pomoći u gospodarskom kontekstu. Osim što doprinosi promociji Hrvatske, sport pozitivno utječe na hrvatsko gospodarstvo pridonoseći BDP-u jer utječe na tržište rada povećavajući plaće i otvarajući nova radna mjesta, ali i pozitivno utječe na turizam.

Koje su sve uloge sporta u gospodarstvu Hrvatske, kako investicije utječu na sport, koje sve adute Hrvatska ima u sportskoj infrastrukturi i ostala pitanja vezana uz sport i gospodarstvo bit će teme konferencije Hrvatskog olimpijskog odbora i Večernjeg lista pod nazivom „Sport – velika prilika hrvatskog gospodarstva“ u utorak 23. svibnja u hotelu DoubleTree by Hilton.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije