Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV KREATOR

Machado: Trebam pronaći veliku kuću u Zagrebu, dolazi mi 12 članova obitelji

Machado
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
06.07.2014.
u 11:30

– Uh, prilično sam umoran, ali to je u redu, ovo su pripreme, važno je da više ne bude umora kad krene sezona – kazao ja Machado.

Po potezu se vidi da je znalac, fini tehničar, ima dobar pas, zna podvaliti loptu, ali i odigrati kvalitetnu dugu loptu. Paulo Machado nije baš potpuno spreman ili si sam dozira u igri koliko će i kada biti aktivniji jer je ipak iskusan. No, ima nogometni vic, a na početku razgovora pokazao je da ima i obični, ne samo nogometni vic.

Spačka glasnogovorniku

Naime, kako i glasnogovornik Dinama snima intervjue, Machado mu je, kad se ovaj na trenutak okrenuo, stisnuo pauzu na snimanju i pravio se blesav. No, očito se brzo udomaćio u Dinamu. Iako, i on se, kao i većina plavih, požalio na umor.

– Uh, prilično sam umoran, ali to je u redu, ovo su pripreme, važno je da više ne bude umora kad krene sezona – kazao ja Machado i dodao da se u Dinamu puno teže radi nego u Olympiacosu iz kojeg je stigao ovog ljeta.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Tamo se ide laganije, sve s loptom, ali vjerojatno zato što ovdje i nema puno vremena, sezona kreće uskoro. Ma bit ćemo spremni, a bit ću spreman i ja. Sve mi lakše pada jer su me ovdje super primili, svi u klubu, svi igrači. I u momčadi se osjećam dobro, polako se slažemo i kako vrijeme bude odmicalo, bit će sve bolje.

Je li vas nešto iznenadilo?

– Nije, znam Dinamo otkad je igrao s Portom u Ligi prvaka prije nekoliko godina, a kad se otvorila mogućnost da dođem ovamo, raspitao sam se, malo surfao internetom.

Grci su ludi ljudi

Dinamo se tada u Ligi prvaka nije dobro proveo, ima li sada momčad za Ligu prvaka?

– Imamo dobre igrače, ali moramo i puno raditi te proći kvalifikacije.

Prva prepreka je Žalgiris.

– Ne znam ih baš, malo sam pogledao po internetu, čini mi se da igraju čvrstu obranu. Prva nam je kod kuće i tu već trebamo dobar rezultat.

Uz Machada, Pinta i Goncala, stigao je i vratar Eduardo, plavi sad imaju četiri Portugalca.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Znao sam ih sve otprije, veselim se što je došao Eduardo, fantastičan je golman.

Nije li iznenađenje da reprezentativac Portugala dođe u Dinamo?

– Meni nije jer znao sam da dolazi, haha. Rekao mi je i predsjednik da dolazi, a čuo sam se i s Eduardom prije, rekao sam mu da je ovdje dobro, da je momčad dobra, grad, klub.

Dinamo je završio s pripremama u Sloveniji, ali za Machada neće biti odmora, žuri se pronaći kuću jer mu stiže obitelj.

– Svi mi dolaze, supruga, dvoje djece, roditelji, braća, dakle 12 ljudi. Moram naći veliku kuću u Zagrebu, haha. No, volim da smo svi zajedno, bit će tako i ovdje jer sam vidio da je Zagreb vrlo siguran i posebno čist grad i obitelji će ovdje biti lijepo.

Mogu li se Zagreb i Atena usporediti?

– Ne baš, Grci su malo ludi, vole nogomet, stadioni su puni. A i Atena je ‘malo’ veća od Zagreba.

I u Zagrebu baš nema publike na stadionima...

– Trebamo igrati stalno dobro pa uđemo li u Ligu prvaka, i ljudi će doći na stadion, uvjeren sam – zaključio je Machado.

>> Dinamo doveo tri pojačanja: Potpisali Machado, Sigali i Pjaca!

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar petrolio
petrolio
13:42 06.07.2014.

vidi dežurnih pljuvača što su aktivni...samo vi laprdajte, ali imam feeling da će dinamo ove godine biti ugodno iznenađenje u EU natjecanjima

DU
Deleted user
16:06 06.07.2014.

Ove godine u lov na tri trofeja(Superkup, prvenstvo, kup) i još na četvrtoj fronti(europska natjecanja) načiniti iskorak....u svemu ovome za pobjede dinamovog grba, pomoći će nam igrači koje je dovela uprava kluba koja odlično radi svoj posao. Takav je igrač i naš dinamovac Machado, te mu želim da ostvari sve svoje želje u našem plavom dresu, te da on i mi ljubitelji plave boje GNK budemo ove godine ponosni još više na naš klub i na našu borbu u ovom neprijateljskom okruženje za sve katoličko i hrvatsko. Mi smo Dinamo.

MK
miro.kolobara
21:55 06.07.2014.

Vrijeme će pokazati da li je pojačanje za Dinamo, ali želio bih naglasiti jednu stvar koju svi igrači koji dođu u Dinamo govore, da ih svi u klubu super prime, i da je klub izgradio ugled u Evropi, jer jee postao privlačna meta za mnogo zvučnih imena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije