Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE NAJAVE

Luka Modrić od ljeta u svjetskom 'dream-teamu'? Pogledajte ovu momčad, izgleda zastrašujuće

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Real Madrid v RB Leipzig
JUAN MEDINA/REUTERS
22.03.2024.
u 22:26

Jasno, još uvijek se ne zna hoće li Luka Modrić dobiti novi ugovor s Realom nakon što završi aktualna sezona. Modrić je dio Reala još od 2012. godine, a ovog ljeta očekuje ga nastup na Euru s hrvatskom reprezentacijom

Madridski Real ove sezone gazi prema novom naslovu španjolskog nogometnog prvaka. Kraljevski klub trenutno uživa usamljen na vrhu La Lige, a dobre igre u posljednje vrijeme dovele su "Los Blancose" i do četvrtfinala Lige prvaka, gdje će snage odmjeriti s aktualnim europskim šampionom, Manchester Cityjem. Upravo su Englezi ti koje se često posljednjih godina naziva svjetskim nogometnim dream-teamom, ali tu bi im laskavu titulu mogao preoteti upravo Real. Jer, na Bernabeuu se slaže opaka momčad, barem ako je vjerovati pisanju velikog broja španjolskih medija.

Jasno, još uvijek se ne zna hoće li Luka Modrić dobiti novi ugovor s Realom nakon što završi aktualna sezona. Modrić je dio Reala još od 2012. godine, a ovog ljeta očekuje ga nastup na Euru s hrvatskom reprezentacijom. U rujnu će kapetan vatrenih proslaviti 39. rođendan, a dobije li novi ugovor, mogao bi se naći u momčadi iz snova. Ako se ovo ostvari, Real bi svakako bio glavni kandidat za naslov u Ligi prvaka sljedeće sezone, kada će to natjecanje doživjeti i izvjesne promjene u odnosu na prošlost.

Dakle, u Real bi ovoga ljeta trebao stići Kylian Mbappe. Sjajni Francuz već je objavio da će mu ovo biti posljednja sezona u PSG-u, a rekao je kako nema namjeru produljivati suradnju s klubom sa Parka prinčeva. Nagađa se da bi se suradnja Reala i Mbappea mogla službeno objaviti do kraja aktualne sezone. Dolaskom Mbappea, Real bi se za čitavo jedno desetljeće osigurao na napadačkim pozicijama, pogotovo ako se zna da su u klubu mladi asevi, Vinicius i Rodrygo. Također, u napad dolazi mladi Brazilac Endrick, koji će u srpnju napuniti 18 godina, a tada će i službeno moći postati igrač Reala. Njega će Real platiti brazilskom Palmeirasu čak 75 milijuna eura.

Vezni red ne bi se trebao puno mijenjati. U klubu bi vjerojatno mogli ostati i Toni Kroos i Luka Modrić od starijih igrača, a tu su još BellinghamCamavinga, Tchouameni, Valverde i ostatak društva koje će i u sljedećoj sezoni među sobom dijeliti minute. Očekuje se da će na poziciju lijevog braniča doći sjajni kanadski internacionalanc Alphonso Davies iz Bayerna, a prvi kandidat za desnu stranu je Liverpoolov bek, Trent Alexander-Arnold. Njegov ugovor s Liverpoolom ističe za godinu dana, a u Madridu su sigurni da bi ga za prihvatljiv novac mogli dobiti već ovoga ljeta.

Realov sastav za sezonu 24/25:

Courtois - Alexander-Arnold, Rüdiger, Militao, Davies - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Endrick, Vinicius - Mbappe

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Real Madrid v RB Leipzig
1/5

Komentara 3

Avatar southman
southman
09:36 23.03.2024.

I onda ce Dream team uz pomoc sudaca pobijediti Almeriju !

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
08:04 23.03.2024.

Ukoliko ostane Lukica če biti stabilan i respektabilan član rezervne klupe Real Madrida.

MO
modovisisajteMaraschino
06:48 23.03.2024.

Sigurno će dreamtim Zemlje pobijediti reprezentaciju Marsa i Venere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije