Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI PROTIV NIZOZEMSKE

Luka Ivanušec: Motivirani smo, želimo napraviti veliki uspjeh, to je već navika

Rijeka: Majer i Ivanušec održali konferenciju za medije Hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
13.06.2023.
u 07:00

Utakmicu Hrvatske protiv Nizozemske (srijeda, 20.45 sati) u polufinalu Lige nacija najavili su Lovro Majer i Luka Ivanušec

Hrvatski nogometni reprezentativci završili su svoje riječke pripreme uoči nastupa na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj. U polufinalu ih u srijedu čeka ogled protiv Nizozemske, a susret su najavili Lovro Majer i Luka Ivanušec.

– Osobno mogu biti jako zadovoljan polusezonom, odigrao sam jako dobro i brojke su to pokazale. Htio sam ih podignuti i ovo je bila moja najbolja polusezona u karijeri – rekao je Ivanušec koji je ponovno među vatrenima.

Majer s longetom

– Sve je na izborniku, ja sam spreman na kojoj god poziciji i koliko god minuta igrao. Zadovoljan sam i motiviran i vjerujem da ću imati minutažu. Treninzi? Prvi su bili naporniji za nas koji smo bili na odmoru da vratimo kondiciju. Sada se već više baziramo na taktičke stvari, vraćamo svježinu i bit ćemo maksimalno spremni za Nizozemsku – kaže mladi dinamovac pa zaključuje:

– Ozračje je jako dobro, svi igrači su motivirani, želimo opet napraviti veliki uspjeh, što je već postala navika. Naravno, od nas su zbog toga uvijek velika očekivanja, ali ne bježimo od toga, nego ih i sami pred sebe stavljamo.

Lovro Majer imao je problema s ozljedom ruke, ali spreman je za reprezentativne obveze.

– Ruka je dobro, u zadnjoj utakmici protiv Bresta pukla je kost, a na prvom treningu reprezentacije još se pogoršala stvar. Međutim, brzo smo reagirali, napravljena je operacija, igrat ću s longetom, ali to mi neće predstavljati nikakav problem – rekao je pa se osvrnuo na protivnika:

– Nismo se pretjerano fokusirali na Nizozemsku, uvijek gledamo da sebe pripremimo jer, kad smo mi na pravoj razini, onda nemamo problem s drugim momčadima. Nizozemska je velika reprezentacija, s velikim igračima koji igraju u velikim klubovima. Uz to, Nizozemci su domaćini završnog turnira i utakmica neće biti lagana. Međutim, u pitanju je jedna utakmica i nikad se ne zna, radujemo joj se i vjerujemo da možemo ostvariti plasman u finale.

Ovakva prilika se ne propušta, a finale i medalja bili bi šlag na tortu nakon bronce sa Svjetskog prvenstva iz Katara s kraja 2022. godine.

– Kraj sezone je i rekli bismo da svi jedva čekamo da sezona završi, ali kod nas je suprotno, svatko od nas je na 120 posto. Ne vidi se umor, atmosfera je fantastična i svi vjerujemo da možemo osvojiti Ligu nacija – zaključio je Majer.

Bez Depaya i De Ligta

Dodajmo da je Nizozemska ostala bez dva važna igrača. Naime, nakon što je otpao Memphis Depay zbog problema s ozljedom tetive, otpao je i Matthijs De Ligt. Vezni igrač njemačkog prvaka Bayerna ozlijedio je list noge na posljednjem treningu.

Podsjetimo, Nizozemska i Hrvatska igraju u srijedu, dok će dan kasnije igrati Italija i Španjolska.

Finale je 18. lipnja, a istog dana bit će i susret za treće mjesto. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije