Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Sesar objavio

Luka Božić se reprezentaciji odazvao a euroligaški centar Ante Žižić ovaj put nije

Foto: Goran Kovačić/Pixell
1/4
15.02.2024.
u 13:07

Izbornik muške košarkaške reprezentacije suzio popis igrača na 16 kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2025. s Francuskom u gostima i protiv Cipra u Rijeci

Josip Sesar, izbornik muške košarkaške reprezentacije, objavio je popis 16-orice igrača koji se tijekom nedjelje i ponedjeljka trebaju okupiti kako bi kandidirali za dvanaestoricu koji će odigrati prve dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025.

A Hrvatska će potkraj ovog mjeseca igrati najprije u Brestu, protiv domaće Francuske (23. veljače), a potom u Rijeci protiv Cipra.

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

1/8

- Iz prvobitnog popisa od 24 igrača izdvojili smo 16 imena, iako još uvijek ima situacija sa sitnim ozljedama te ćemo vidjeti hoće li se svih 16 i moći odazvati. U ovom momentu smo stručni stožer i ja, iako je naravno konačna odluka moja, izabrali šesnaestoricu za koje smatramo da mogu odgovoriti na izazove ove dvije kvalifikacijske utakmice koje su pred nama. Na poziciji centra nažalost nema Žižića, razgovarao sam s njime i odluka je dogovorna. On je promijenio klub i izrazio želju da preskoči ovaj ciklus jer mu treba vremena za adaptaciju - kazao je Sesar opravdavajući Žižićevo još jedno otkazivanje.

VEZANI ČLANCI:

Ono što je pak dobro da se ovaj put odazvao Luka Božić, najbolji igrač ABA lige, kojeg u dva prethodna saziva u reprezentaciji nije bilo a Sesar će imati na raspolaganju i tri euroligaška igrača - Marija Hezonju (Real Madrid), Danka Brankovića (Bayern) i Jaleena Smitha (Partizan).

Za utakmice s Francuskom i Ciprom kandidiraju sljedeći igrači: razigravači: Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić; bekovi: Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković; krila: Mario Hezonja, Marko Ramljak, Mateo Drežnjak, Luka Božić, Toni Nakić; krilni centri: Dario Drežnjak, Roko Prkačin; centri: Danko Branković, Marin Marić i Ivan Vraneš.

VIDEO Grobari vrijeđali igrače Reala i zapjevali Hezonji. Hrvat ih oduševio jednim potezom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije