Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U KARATEU

Lučin: Morali smo navijati da Srbi uđu u finale

Leon
Dražen Brajdić
23.11.2012.
u 11:26

Zrnce iskustva i srčanosti nedostajalo je da Hrvati u petak ujutro u Parizu naprave senzaciju već u prvom kolu natjecanja borbenih momčadi 21. svjetskog prvenstva u karateu.

Hrvatska petorka remizirala je sa srbijanskom vrstom (1:1), braniteljem naslova svjetskog prvaka, no Srbi su pobijedili zahvaljujući boljoj ukupnoj razlici bodova iz pojedinačnih borbi (8:1).

Obje su momčadi u pet borbi napravile samo po jedan bod, a presudila je diskvalifikacija teškaša Leona Gajice. On je u borbi s bivšim svjetskim poluteškaškim prvakom Slobodanom Bitevićem, 22 sekunde prije kraja, zaradio četvrtu i diskvalificirajuću opomenu što je automatski značilo pobjedu srbijanskog karataša od 8:0. No, takvo što dogodilo se i višestrukom svjetskom prvaku Rafaelu Agajevu.

S obzirom na to da je na prvoj ploči Domdjoni izvukao 0:0 protiv Miloša Jovanovića, a da je Goran Lučin pobijedio posljednjeg svjetskog teškaškog prvaka Dejana Umićevića (1:0), Hrvatska je i nakon Gajičine neopreznosti još uvijek bila u izglednoj poziciji za pobjedu.

Nažalost, ni Vinko Ursić-Glavanović (protiv N. Jovanovića) ni Matej Tomazin (protiv M. Vukovića) nisu uspjeli ni jednom poentirati. Njihovi mečevi završeni su 0:0 što je više odgovaralo suparnicima.

– Presudile su nijanse. Odlučio je treći meč. Platili smo ceh našoj maloj neodlučnosti. Ne zaboravite da smo radili s braniteljima naslova svjetskog prvaka, no danas nas sreća nije htjela. Premda su nas pobijedili, morali smo navijati za Srbe da uđu u finale – ustvrdio je srednjaš Goran Lučin koji bi radio ekstra meč kapetana da je do njega došlo.

Međutim, Srbi su izgubili od Irana te Hrvati ne idu u repasaž.

Izbornik Radenko Blagojević na prvu ploču stavio je našeg najlakšeg borca Danila Domdjonija kako bi on povukao ostale. Đoni je nasuprot imao Miloša Jovanovića, borca kojeg je prije godinu i pol pobijedio (2:0) u presudnoj borbi za broncu na Europskom prvenstvu u Švicarskoj. Nakon ovog remija, nezadovoljnim glasom Đoni je kazao:

– Svjetski prvaci bili su zreli za poraz, a mi to nismo iskoristili. Većina nas nije prihvatila svoju pojedinačnu odgovornost, sada imam osjećaj da smo radili premlako. Činjenica je da nismo pustili krv, ne njima, nego mi nismo izašli krvavi. Drugačije se ne može doći do pobjede. Kod nas sam primijetio neke sitnice koje moramo analizirati s izbornikom, ne bih javno iznosio.

A izbornik je svoju analizu meča sveo na popuštanje pod pritiskom.

– Ne bih se izvlačio na neiskustvo. Glave nam nisu bile dovoljno jake. Kod nas se osjetio prevelik pritisak koji na tatamiju nismo izdržali. O tome govori i samo jedan tehnički zarađeni bod u pet borbi. Pri tome se nećemo tješiti što su i Srbi zaradili samo jedan i što su prošli dalje na račun isforsirane kazne. Tražio sam od početka da se ide po bodove, da se riskira, a ne taktiziranje ovog tipa koje je odgovaralo iskusnijim Srbima. Vidio sam respekt u njihovim očima, a mi to nismo iskoristili. Dakako, ne želim ja predbacivati samo borcima, za poraz sam odgovoran i ja – ustvrdio je Blagojević, rijedak primjer hrvatskog izbornika koji će na sebe preuzeti odgovornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije