Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Loša vijest za mušku košarku: U-20 reprezentacija ispala u B diviziju

16.07.2023.
u 19:37

Od sedam utakmica igranih na Eurobasketu mladih reprezentacija, izabranici Jeronima Šarina izgubili su pet a posljednji poraz (od Crne Gore) značio je ispadanje u niži rang natjecanja

Izgubivši od Crne Gore utakmicu za 13. mjesto (78:81), hrvatska muška mlada reprezentacija ispala je iz A divizije Eurobasketa. Utakmicu igranu u grčkom Heraklionu odlučio je najbolji crnogorski igrač Luka Bogavac koji je zabio tricu u posljednjoj sekundi susreta i tako odgovorio na tricu najveće zvijezde našeg sastava Zvonimira Ivišića postignutu 11 sekundi prije isteka 40. minute.

Vodeći na listi strijelaca u našem sastavu bio je krilni igrač Duje Brala (23 koša, 10 skokova) ispred braće Ivišić od kojih je krilni-centar Zvonimir ubacio 16 a centar Tomislav 10 koševa.

U redovima crnogorskog sastava košgeterski su prednjačili Bogavac (25 koševa) i Jovanović (20 koševa) igrači koji igraju baš na onim pozicijama (bekovskim) koje nisu bila jača hrvatska strana. Istina, Brala se vodi kao bek ali on nije tip igrača koji će stvarati višak a takav profil igrača nedostaje i seniorskoj reprezentaciji.

Ovoljetnom izborniku Jeronimu Šarinu nije pošlo za rukom što i prošlogodišnjem (Ivan Tomas) koji je od kandidata za ispadanje napravio sedmoplasiranu momčad lanjskog Eurobasketa uzrasta do 20 godina.

U čak pet od sedam utakmica Hrvatska je doživjela poraze a njih četiri bili su prilično visoki (minus 19 protiv Litve, minus 14 protiv Grčke, minus 20 protiv Njemačke i minus 24 protiv Španjolske). A to je nešto što će dati misliti novom sportskom direktoru Hrvatskog košarkaškog saveza Jasminu Repeši i svima koji u hrvatskoj košarci rade.

Najbolji strijelac ovog sastava je Brala (15,4 koševa po utakmici), vodeći skakač Tomislav Ivišić (5,9), prvi dodavač Stefa Rajaofera (3,4) dok je najučinkovitiji bio Zvonimir Ivišić (15 indeksnih bodova) koji, premda najavljivan kao "hrvatski jednorog" i posebno darovit igrač na kojeg treba obratiti pozornost, ipak nije uspio svoju reprezentaciju spasiti od ispadanja.

Sve skupa to je zabrinjavajuće jer riječ je o igračima među kojima bi seniorski izbornik Josip Sesar trebao pronaći igrače koji bi u bliskoj budućnosti trebali igrati za najjaču vrstu.

Komentara 1

ZA
zagi101
21:09 16.07.2023.

a novinari broje koševe koji naši košarkaši postižu u NBA, a mi tonemo i tonemo do samog dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije