Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksački EP mlađih seniora

Lepršava Lana Paljušić u finalu, Plazina, Marton i dvometraš Tokić osvojili bronce

12.04.2024.
u 23:29

Hrvatska na Prvenstvu Europe do 18 godina u Poreču ima najmlađu reprezentaciju ali je i unatoč tome osvojila četiri medalje

Na boksačkom Prvenstvu Europe za mlađe seniore (U-18), što se održava u Poreču, Hrvatska je osvojila četiri medalje a imat će i predstavnicu u nedjeljnim finalima. Naime, najdalje od svih dogurala je Lana Paljušić (57 kg) koja je u polufinalu, jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedila Mađaricu Vargu.

Mlađahnoj Lani ovo nije prva medalja na velikim natjecanjima jer je 2022. osvojila broncu na juniorskom Prvenstvu Europe. Prošlu je godinu propustila zbog ozljede a evo je sada u prilici da osvoji europsko zlato za koje će u nedjelju boriti protiv Grkinje Panagiote Kouzilou.

Možda bismo u finalu vidjeli i juniorsku prvakinju Europe Marielu Šteko da se ova supertalentirana djevojka nije ozlijedila na jednom od posljednjih sparinga pa je umjesto u Poreču završila na operaciji u Münchenu.

Za visok domet i lepršavi stil Lane Paljušić treba čestitati i izborniku Mladenu Šteki kojem će to, nakon dva finala njegove kćeri Mariele, ovo biti treći trenerski finale na mlađeuzrasnim najvećim natjecanjima. Naime, i Mariela i Lana Paljušić članice su Borilačke akademije Šteko iz Münchena.

Od ženskih hrvatskih nada medalju, onu brončanu, osvojila je i Zadranka Ema Plazina (75 kg) koja je u polufinalu naletjela na teško pobjedivu prepreku - trostruku europsku prvakinju Rumunjku Anamaliju Mariju Nitu. Zanimljivo je da je Emin trener Nenad Mitrović propustio europski debi svoje štićenice jer mu je na putu od Zadra do Poreča automobil ostao u kvaru.

Kolajne brončanog sjaja osvojila su i dva momka a to su, 16-godišnjaci, Kaštelanin Splićanin Josip Tokić (86 kg, BK Torcida) i Zagrepčanin Matej Marton (BK Leona) kojeg je konkurentnim učinio njegov klupski trener Danijel Vekić. No, čestitati nam valja i trenerima reprezentacije Yousefu Hasanu Draženu Buriću i Marinu Moriću.

Nakon dvije velike pobjede Marton je zaustavljen u polufinalu od Bugarina Venelinova a bugarski predstavnik bio je nesvladana prepreka i za najvišeg boksača turnira Josipa Tokića koji nije našao načina da nadjača Vasiljeva. Najvišem boksaču Prvenstva, 206 cm visokom Josipu bio je to tek 17. meč u karijeri za razliku od bugarskog prvaka koji ima puno više međunarodnog iskustva.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije