Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE KORIJENIMA

Legendarni Balić ima novi posao: 'Svuda pođi, ali doma dođi'

Hrvatska slavljem protiv Izraela zaključila turnir Croatia Cup 2023
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
12.01.2024.
u 14:20

Ivano Balić svoju igračku karijeru završio je 2015. godine u Wetzlaru. Zatim je jedno vrijeme bio direktor svih reprezentacija u HRS-u. Potom se 2021. godine pridružio stručnom stožeru bivšeg izbornika Horvata

Nakon što hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti četvrtinu finala na Svjetskom prvenstvu 2023. godine, Hrvatski rukometni savez odlučio je smijeniti izbornika Hrvoja Horvata i njegova asistenta Ivana Balića.

Ipak, jedan od najvećih hrvatskih rukometaša u povijesti nije dugo mogao bez svog sporta pa se odlučio vratiti u klub gdje je sam stasao. Drugoligaš RK Split objavio je na Facebooku da se slavni Balić priključio njihovu timu.

"Kako kažu 'svuda pođi, ali doma dođi'. Nismo mogli poželjeti bolje pojačanje na ovoj polusezoni. Našem stručnom stožeru se priključio najbolji igrač na svijetu, Ivano Balić. Sigurni smo da će svojim rukometnim znanjem i iskustvom uvelike pomoći našim trenerima, a pogotovo našim mladim igračima. Vjerujemo da će nam Ivano pomoći da u godinama koje slijede napravimo još jedan korak više i da se vratimo u najviši rang hrvatskog rukometa", objavili su iz kluba.

Dakako, za igrače rukometnog kluba ovo je izvrsna prilika da uče od velikana sporta, a Balić već ima iskustva u radu s mladim rukometašima. Primjerice, još za vrijeme karijere s Perom Metličićem osnovao je klub "Akademija Balić-Metličić". 

VEZANI ČLANCI:

Ivano Balić svoju igračku karijeru završio je 2015. godine u Wetzlaru. Zatim je jedno vrijeme bio direktor svih reprezentacija u HRS-u. Potom se 2021. godine pridružio stručnom stožeru bivšeg izbornika Horvata. Međutim, nakon nešto lošijih rezultata na tri prvenstva poziciju izbornika preuzeo je Goran Perkovac koji će Hrvatsku voditi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

VIDEO Pogledajte kako je osvijetljen Bayernov stadion u čast pokojnog Beckenbauera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije