Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči dvoboja u Milanu

Kovačić u finalu Lige prvaka: Želim igrati više, no to je Real

Mateo Kovačić Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
25.05.2016.
u 12:36

Sretan sam što ću svoje prvo finale Lige prvaka igrati na San Siru. I zbog toga je također ovo poseban trenutak za mene jer se vraćam ondje gdje sam proveo dvije i pol godine - kaže Kovačić

Hrvatski reprezentativac i veznjak Real Madrida Mateo Kovačić (22) rekao je kako je zadovoljan svojom prvom sezonom u kraljevskom klubu u kojoj je naučio puno i već uspio stići do finala Lige prvaka.

Prošlo ljeto je došao iz milanskog Intera te s Realom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Vjeruje kako će bijeli dres nositi još puno godina.

- Ovo je poseban tjedan za sve ovdje, pa tako i mene. Još uvijek sam mlad i doći s 22 godine do finala Lige prvaka je doista nešto posebno - rekao je Kovačić, i dodao: 

- Ja sam spreman za tu utakmicu, još je malo ostalo do utakmice i s trenerom ćemo analizirati Atletico. Zasad još uvijek ne razgovaramo puno o njima. 

Finale Lige prvaka između Reala i Atletica igrat će se u subotu u Milanu.

- Sretan sam što ću svoje prvo finale Lige prvaka igrati na San Siru. I zbog toga je također ovo poseban trenutak za mene jer se vraćam ondje gdje sam proveo dvije i pol godine. Vjerujem da ćemo tamo odigrati dobru utakmicu - izjavio je Kovačić.

Momčad je ujedinjena

- Igra Atletica me podsjeća pomalo na ono što sam vidio u Italiji, uvijek su iza, teško je igrati protiv takvih momčadi, nije lako pronaći prostor. No, mi smo spremni za to. Atletico je dobar, ne znam hoće li utakmica otići u produžetak. Prvo treba odigrati 90 minuta, pa ćemo vidjeti što će biti. Mi smo zasad usredotočeni samo na našu igru. Ne pripremamo se niti za penale - rekao je hrvatski veznjak.

Igrači Real Madrida izašli su na travnjak sportskog centra u 11 sati, a Kovačić je u grupi zajedno s Lukom Modrićem, Garethom Baleom, Danijem Carvajalom i Alvarom Arbeloom radio vježbe dodavanja.

- Svi smo spremni i koncentrirani. Momčad je ujedinjena i u dobroj smo formi nakon što smo pobijedili puno utakmica - kaže Kovačić.

Njegova grupa se priključila ostalim igračima, te su na susjednom skraćenom terenu svi zajedno u dvije momčadi, s plavim i zelenim markerima, vježbali brza dodavanja nakon najviše dva dodira s loptom.

- Ovdje sam naučio puno toga, vidio sam kakav je pritisak u Realu, uvjerio se da je to najveći klub na svijetu, s najjačim igračima. Nije jednostavno igrati ovdje. No, mlad sam i tu mogu igrati još puno godina - izjavio je Kovačić.

Real je sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu, s bodom manje od Barcelone, dok je iz Kupa kralja izbačen jer je u dvoboju protiv Cadiza nastupio igrač koji nije smio igrati.

Kovačić. je ove sezone sudjelovao u 34 utakmice, te je postigao jedan gol i dva puta asistirao. U posljednjih šest utakmica proveo je na terenu 110 minuta.

Teška sezona

- Bila je teška sezona, no dobra. Moja prva sezona i već sam u finalu Lige prvaka, što je svakako dobro za mene. Ja, poput svih drugih igrača, želim igrati više, što je normalno, no to je Real - dodao je Mateo.

Talijanski i španjolski mediji nagađali su zadnjih tjedana kako bi Kovačić na ljeto mogao otići na jednogodišnju posudbu u Milan, a spominali su se i Sevilla, Tottenham te Liverpool.

- Nije pametno govoriti o tome sada kada za nekoliko dana imamo finale Lige prvaka - rekao je Kovačić. 

Nije htio otkriti što mu trener Zinedine Zidane govori kada ga uvodi u igru, odnosno kakve upute dobiva za igru u obrani i napadu. Napomenuo je kako se u veznom redu, gdje u posljednje vrijeme igraju Modrić, Kroos i Casemiro, igrači dobro nadopunjuju. Na pitanje o suigraču iz reprezentacije ima samo riječi hvale.

- Modrić igra jako dobro, s njim je lako igrati. On je jedan od najboljih na svijetu - napominje  Kovačić.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca nastavila su vježbati udarce iz daljine te su se posljednji uputili prema svlačionici.

- Još je rano govoriti o Hrvatskoj na Euru, sada smo usredotočeni samo na finale u subotu - zaključio je Kovačić.

>>Kovačić u Londonu, Modrić se kupa u Ramosovu bazenu

Komentara 2

SA
SI aka SI
14:24 25.05.2016.

tako je govorio i Dario Šimić (za Milan), pa prosjedio dobar dio karijere na klupi. Idi gdje ćeš igrati, ne budeš uvijek talent

DH
dalibor.hren
20:09 26.05.2016.

Vidjela žaba da potkivaju konja, pa i ona digla nogu... Mogao si u klub u kojem bi igrao. Znao si da te u Madridu uglavnom čeka klupa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije