Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJSTVO UPRAVE

Zmago Sagadin smijenjen s klupe Zadra

Zmago Sagadin
Dino Stanin
17.01.2010.
u 12:05

Sagadina će privremeno mijenjati njegov pomoćnik Buljan dok se kao glavni kandidat za novon trenera Zadra spominje Josip Pino Grdović.

Uprava Zadra jednoglasno je u nedjelju smijenila trenera Zmagu Sagadina, koji je pristao na sporazumni raskid ugovora. Sagadin je jučerašnji sastanak s klupskim čelnicima napustio s kiselim osmijehom, a svoju smjenu nije htio komentirati.

Traže jeftinijega

Kao razlog otkaza prvom treneru direktor Zadra Zdenko Mičić naveo je nezadovoljstvo rezultatima koji, tvrdi, nisu bili na razini Sagadinovih najava, iako je, kaže, imao vrhunske uvjete za rad te sve ovlasti u slaganju momčadi.

– Momčad nije dobro izgledala ni reagirala kvalitetno na terenu u utakmicama koje smo morali pobijediti ili smo bili blizu pobjede. Držim kako je Sagadin pogriješio oslanjajući se previše na neke igrače, koji su previše igrali. Neki igrači nažalost nazaduju u zadnje vrijeme, neki koji su trebali biti nositelji daleko su ispod prosjeka, a nekoliko pozitivnih primjera među igračima nije bilo dovoljno – istaknuo je Mičić te dodao kako je problem bio i premalo Sagadinovih prigoda za mlade igrače, zbog čega je Toni Prostran i napustio Zadar.

Direktor kluba najavio je da će razgovarati s igračima, od kojih će nekima ponuditi smanjenje ugovora ili ih možda i raskinuti.

– Protiv Širokoga će sutra momčad voditi prvi Sagadinov pomoćnik Tihomir Bujan, a već su počeli razgovori o izboru novog trenera, koji bi morao biti jeftiniji od Zmage. Tražimo stratega na dulji rok s projektom oslanjanja na domaće i mlade igrače – kazao je Mičić, no nije htio reći koji su kandidati.

Pino nakon 20 godina?

Neslužbeno se doznaje kako je najbliži Višnjiku Zadranin Josip Grdović koji je zadnjih godina radio u omladinskom pogonu Cibone, dok je u javnosti poznat kao bivši trener Olimpije i Splita te dugogodišnji osobni trener Gregora Fučke, nekadašnjeg talijanskog reprezentativca.

– Iz Zadra me još nisu zvali, a zainteresiran sam za dugoročan projekt koji bi podignuo kvalitetu klupske igre. Košarka je ozbiljan posao, no ja čarobnoga štapića nemam – poručio je Pino Grdović koji je u Zadru zadnji put radio prije 20 godina s pokojnim Krešom Ćosićem.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:33 17.01.2010.

Zmago Sagadin je žrtva. On je sjajan stručnjak i KK Zadar bez njega nema šanse za uspijeh. Ja preporučujem kao zamjenu Boruta Pahora ili Samuela Žbogara. Oni dokazano vole Hrvate i košarku, imaju veze u EU a ništa nisu lošiji stručnjaci od Buljana ili Grdovića...

MY
mystery023
11:03 18.01.2010.

taj potez je tribalo napravit ili prije zimske pauze da se novi trener nađe i uigra ekipu ili na kraju sezone. Ovako je ta smjena čisti populizam, uprava opet pere ruke od svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije