Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaši Zadra sutra u Ćosićevu kupu dočekuju Split

Želimo pobjedu i plasman za završni turnir četvorice

Zadar - Crvena zvezda
Filip Brala/PIXSELL
28.12.2009.
u 14:39

Trener košarkaša Zadra Zmago Sagadin upozorava kako Split ima mladu momčad u kojoj bitnu ulogu ima iskusna četvorka, Batina, Macura, Vrkić i Delaš koji su nastupali i u regionalnoj ligi.

ZADAR - Sutrašnji dvoboj četvrtzavršnice Kupa Krešimira Ćosića u našoj dvorani protiv Splita iznimno je važan. Mi želimo pobjedu jer se želimo plasirati na završni turnir četvorice tog natjecanja. Tim riječima danas je trener košarkaša Zadra Zmago Sagadin najavio prvu ovosezonsku utakmicu tih suparnika, s obzirom na to da se Splićani ne natječu u regionalnoj ligi.

- Split ima mladu momčad u kojoj bitne uloge imaju četvorica iskusnijih igrača koji su nastupali i u regionalnoj ligi, Batina, Macura, Vrkić i Delaš. Držim kako će biti vrlo motivirani i da će napraviti sve da nas iznenade. Stoga sam ovih dana igrače prije svega nastojao motivirati da odigraju punim angažmanom jer smo mi doista kvalitetniji od Splićana - istaknuo je trener momčadi s Višnjika koji upozorava kako su kup utakmice opasne zbog toga što se u njima često dogodi iznenađenje.

Sagadin je dodao kako trojica njegovih igrača imaju problema s ozljedama, i to Rančić, Morović i Plaisted, ali da se nada kako će većinu njih uspjeti osposobiti za nastup.

- Unatoč tome vjerujem kako će tijek utakmice biti takav da prostor dobiju Batur, Marčinković i Šarlija - poručio je trener Zadra, dok razigravač Rok Stipčević napominje kako se u četvrtzavršnici Ćosićeva kupa igra samo jedna utakmica te da nema mogućnosti popravka. To je najbolje pokazala Borik-Puntamika prije nekoliko godina kada su u Kupu najprije izbacili Zagreb, a potom su u poluzavršnici bili nadomak pobjede protiv Cibone - napominje Stipčević.

- Split ima puno mladih igrača, fizički su dobro potkovani te će sigurno željeti pokazati da mogu bolje od igranja u A-1 ligi. Trudit ćemo se odigrati jednako motivirano kao u utakmicama regionalne lige i Eurokupa - istaknuo je razigravač Zadra.    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije