Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ST - ZD 75:78

Zadar slavio u dalmatinskom derbiju na Gripama

Split Zadar (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/6
15.12.2012.
u 18:58

Bila je to odlična predstava u kojoj je Zadar zasluženo slavio, jer je od početka druge četvrtine vodio, a Split se grčevitom i žestokom igrom u obrani uspio vratiti, ali je pritom izgubio puno snage

Slavi Ante Nazor, dalmatinski derbi pripao je Zadru, koji je na Gripama sa 78:75 (16:17, 26:14, 18:24, 18:20) svladao Split i tako nanijeo drugi ovosezonski poraz "žutih" na domaćem parketu. U završnici se odvijala prava drama, Zadar je u posljednju minutu ušao s vodstvom 72:67 da bi Spićani poveli 73:72. Ali, Delaš je ubrzo vratio vodstvo Zadra, a u nezivjesnoj završnici junak trijmufa Zadra bio je Bariša Krasić (15 koševa,, slobodna bacanja 7:7), koji je bio precizan s linije slobodnih bacanja i odveo svoju momčad do pobjede. Bila je to odlična predstava u kojoj je Zadar zasluženo slavio, jer je od početka druge četvrtine vodio, a Split se grčevitom i žestokom igrom u obrani uspio vratiti, ali je pritom izgubio puno snage. Žute je u igri držao Vedran Vukušić, postigao je 22 koša, ali za tri je bio izrazito neprecizan (šut 1:3). Splitska priča zaključena je izlaskom Subotića zbog pet prekršaja, Krušlin jednostavno nije razigravač, ne može kvalitetno prenijeti loptu što se vidjelo u toj dramatičnoj završnici. U zadarskim redovima, uz Krasića, junak utakmice bio je Goran Vrbanc s 18 koševa.

- Bili smo u grču, razočarani smo, trebali smo dobiti ovu utakmicu. Morali smo ući muški, a to nismo napravili - kazao je Vukušić.

Zadrov trener Ante Nazor, dijete Gripa, bio je presretan.

- Igrači su izborili pobjedu, ovo je sport igrača, a ne trenera. Bili smo borbeni, koncentrirani, imali smo veliku motivaciju. Većim dijelom smo kontrolirali utakmicu. Split ima vrhunske igrače, prije utakmice u svlačionici sam ih nazvao majstorima "egala". Impresije su bogate, ponosan sam što sam sudjelovao u dalmatinskom derbiju, kolijevci naše košarke. Dokazali smo da nismo za otpis, ova mlada momčad ima perspektivu - rekao je Nazor.

A trener Splita Mladen Erjavec samo je slegnuo ramenima.

- Ušli smo premekano, to je odredilo cijelu utakmicu. Nismo bili agresivni, čvrsti na lopti. U napadu smo igrali kako Zadru odgovara. U drugom dijelu smo digli agresivnost, na kraju se vratili, izgubili smo utakmicu za jednu loptu. Sve u svemu, Zadar je zasluženo pobijedio - rekao je Erjavec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije