Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRAVI PALI BEZ PRKAČINA

Zadar pobijedio Zvezdu, Partizan ispio Cedevitu

Zadar - Crvena zvezda
Filip Brala/PIXSELL
12.12.2009.
u 19:40

U 12. kolu NLB lige sva četiri hrvatska predstavnika igraju protiv srpskih klubova. Prva dva dvoboja donijela su polovičan uspjeh. Zadar je na domaćem parketu svladao Crvenu zvezdu (89:83), dok je Zagreb izgubio kod Hemofarma (66:74).

Gosti iz Beograda u Zadru nijednom nisu vodili, čak ni na samom početku ogleda koji je u potpunosti pripao domaćima (12-4). Do poluvremena je Sagadinova momčad zadržala sličnu prednost (49-42) premda su gosti u međuvremenu uspjeli doći i do izjednačenja.

- Vlastitim glupostima dopuštali smo Zvezdi, koja ima jako puno talentiranih košarkaša, da se vrati iz minusa od deset poena. Veliki broj izgubljenih lopti (15 lopti op.a.) pokazuje kako nismo imali mirnoću, a 15 napadačkih skokova gostiju pokazuje kako smo tanki u kontaktu - kritičan je bio zadarski trener Zmago Sagadin.

U nastavku je Zadar povećao prednost na 55-44, ali žilavi se Beograđani nisu predavali i u 29. su minuti došli do novog izjednačenja (63-63). Završnica je ipak bila u znaku momčadi iz Višnjika.

- Došli smo u Zadar pokušati suprostaviti se momčadi koja igra brzo i efikasno na svom terenu, a velike probleme nam stvaraju ozljede Videnova i Kešelja koje nisam mogao koristiti u rotaciji. Istina je kako smo dobro skakali u napadu, ali te skokove nismo znali materijalizirati, dok smo u obrani loše branili Rančića. Individualno je odličan bio Perić - rezimirao je gostujući trener Aco Petrović.

Čak su šestorica Zadrana postigla dvoznamenkasti broj poena, a nejefikasniji je među njima bio Hrvoje Perić s 15 koševa. Rok Stipčević je dodao 12 koševa i pet asistencija. Po deset su poena upisali Morović, Ružić, Downs i Rančić. Nemanja Bjelica je za Crvenu zvezdu zabio 17 koševa.

Mravi 'živjeli' dok je Prka vukao

Zagrebaši su i u Vršcu pokazali kako previše osciliraju i igri tijekom susreta. Mravi su na krilima raspoloženog Nikše Prkačina izgradili pet koševa prednosti (14:9, 6. minuta), ali onda nestali i u narednih deset minuta Hemofarm je došao do činilo se kapitalnih plus 20 (36:16, 16. minuta).

Vratila se momčad Denisa Bajramovića u egal, u posljednjoj četvrtini (59:58, 32. minuta), ali već u sljedećoj minuti Prkačin dobiva peti prekršaj i Hemofarm je otišao na plus 11 (69:58, 35. minuta). Za novi povratak nije bilo snage iako je Krstić tricom smanjio na samo 69:66.

Konačnih 74:66 postavio je najbolji pojedinac u domaćoj momčadi Pavković (18 poena), koliko je ubacio i Prkačin. Tomić je zabio 15, a Zorić 11 poena, dok je podbacila vanjska linija u kojoj su Krstić, Simon, Bašljan i Mašić kombiniralo šutirali za tri poena 2/22.

Zagreb je ovim porazom došao do omjera 8-4, a Hemofarm s utakmicom manje ima 7-4.

Cedevita šaptom pala kod Partizana

Euforija nakon euroligaške pobjede protiv Efes Pilsena nije "opila" košarkaše Partizana te domaći košarkaši Cedeviti nisu ponudili niti tračak nade. Momčad Piksija Subotića u Beograd je stigla bez Damjana Rudeža i već nakon prve četvrtine imala osjetni zaostatak (18:32).

Partizan je nastavio povećavati svoju prednost te je na kraju treće dionice imao velikih plus 36 (79:43). U posljednjoj četvrtini crno-beli su se opustili u obrani, Cedevita je četvrtu dionicu dobila sa 32:16 i umanjila poraz za konačnih 95:75.

Osim Rudeža, Cedeviti je nedostajao učinak Andrije Žižića (šest poena, šut iz igre 2/9), a najbolji je bio Marino Baždarić sa 21 poenom, dok je Anderson ubacio 19 koševa. Partizan je predvodio Rašić sa 19, dok su McCalebb i Marić dodali 16 poena.

Partizan, s utakmicom manje, ima sedam pobjeda i četiri poraza, a Cedevita je na polovičnom učinku od šest pobjeda i isto toliko poraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije