Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žuti izgubili u Dubrovniku

Zabočki košarkaši prstom upiru u suce

'21.11.2009. Bedekovcina, Hrvatska Pobjeda kosarkasa Darde na gostovanju kod KK Zabok Zabok - Darda 81:85  Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Photoshop'
04.12.2009.
u 14:10

- Bila je to naša najbolja utakmica, no domaći su izveli 41, a mi 25 slobodnih bacanja. Protiv toga ne ide, ističe trener D. Črnjević.

Gostovanje na samom jugu Hrvatske u 7. kolu A-1 lige košarkaši Zaboka neće pamtiti po dobrom. Kod posljednjeplasiranog Dubrovnika Zabok je izgubio sa 69:73, što je "gosparima" tek druga prvenstvena pobjeda, a Zaboku treći uzastopni poraz.

Bolji u svim elementima

No, žute poraz ponajviše boli jer je došao nakon vrlo dobre igre. Svi koji su bili dio utakmice, naravno sa zabočke strane, kao razlog poraza upozoravaju na sudački kriterij.

– Bila je to možda i naša najbolja prvenstvena utakmica dosad, no više nego domaćinski kriterij suđenja onemogućio nas je da dođemo do zaslužene pobjede. U svim elementima igre bili smo bolji, osim što smo imali mnogo manje slobodnih bacanja. Pobijediti uz ovakav kriterij suđenja treba biti mnogo nadmoćniji od protivnika, u suprotnome – gubiš – istaknuo je nakon poraza trener Zaboka Dragutin Črnjević.

Kažu ljudi, ako laže koza, ne laže rog, u ovom slučaju statistika. A ona govori da su domaćini izveli 41, a Zabočani, kojima ovaj put nije pomogao ni bolji postotak šuta ni nadmoć u skoku, 25 slobodnih bacanja.

Vrhunac sudačke nepravde, prema navodima gostiju, dogodio se pri rezultatu 68:69 za Dubrovčane. Tada napad Zaboka nogom presijeca domaći igrač, a u kontri zabijaju "gospari". Črnjević je ljutito reagirao na tu sudačku odluku, dobio tehničku i utakmica je riješena.

Najefikasniji kod Zaboka bio je Krapić sa 14 koševa i 9 skokova te Lež s 13 koševa. U poretku vode Vrijednosnice osiguranje Darda sa 13 bodova, druga Dubrava ima 12. Zabok je sada već na šestome mjestu sa 10 bodova, koliko ima i sedmi Split, dok po osam bodova imaju Šibenik, Kaštel Galerija i Dubrovnik.

U subotu dolaze Brođani

U subotu Zabok dočekuje brodsku Svjetlost, koja ima samo pobjedu više od Zaboka i na četvrtome je mjestu. Utakmica se igra u dvorani Srednje škole Bedekovčina u 19 sati.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:51 04.12.2009.

Baš je u tijeku izvlačenje ekipa po grupama za SP 2010. Iz Južne Afrike je došla sjajna vijest za ljubitelje nogometa u HR. Naime reprezentacija Hrvatske neče biti u grupi ni sa Argentinom, ni sa Italijom, ni sa Brazilom i čak ni sa Njemačkom. Reprezentacija Hrvatske če biti u grupi koja se zove grupa \"spokojni ljetni odmor\" zajedno sa Rusijom, Škotskom, Švedskom i Norveškom. Iz Ljubljane i Beograda bivša brača šaljemo u Zagreb čestitke za tu sjajnu izvan World Cup grupu nade, spokojnosti, ljetnoga sunčanja, pitja Ožujskoga i gemišta.

OB
-obrisani-
14:44 04.12.2009.

Pa meni se čini da baš purgeri doživljavaju največe nepravde u životu. Na zapadu jih žele pokrasti grabežljivi Slovenci a na jugu jih pokradaju brača Dubrovčani..Kakve nepravde..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije