Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale NBA doigravanja

Wade provocirao Mavse i "skrivio" poraz Miamija (video)

'Dallas Mavericks\' Dirk Nowitzki of Germany celebrates during Game 5 of the NBA Western Conference Final basketball playoff against the Oklahoma City Thunder in Dallas, Texas May 25, 2011. REUTERS/Ti
'TIM SHARP'
03.06.2011.
u 08:13

Dallas Mavericksi pobijedili su 95:93 Heat u Miamiju u drugoj utakmici finala doigravanja NBA lige

Miamiju je presudio ozlijeđeni Dirk Nowitzki koji je i s puknutom tetivom u srednjem prstu lijeve ruke bio najbolji strijelac Mavsa. Nijemac je postigao 24 koša od kojih je zadnjih sedam bilo posebno vrijedno.

Prvo je u posljednjoj minuti zabio polaganje za 90:90, pa tricu za 93:90, a nakon što je na drugoj strani na jednak način odgovorio Mario Chalmers za izjednačenje, Nowtizki je tri sekunde prije kraja položio za 95:93. Pokušaj trice Dwaynea Wadea za pobjedu sa zvukom sirene ostao je na obruču.

Bio je to vrhunac preokreta koji je počeo 7:13 minuta prije kraja. Tada je Wade zabio tricu za 15 koševa prednosti (88:73). Navijači su počeli bacati majice na teren u slavlju, a Wade je nakon koša paradirao pred klupom Dallasa i naljutio igrače Mavsa. I tada je krenuo nevjerojatan Dallasov niz koji je do kraja zabio 22, a Heatu dopustio samo pet koševa.

Inače, Wade je bio najbolji strijelac momčadi s Floride sa 36 koševa, a LeBron James je imao "tihu" večer sa 20 koševa i osam skokova. Nowitzki je u drugoj utakmici imao pomoć suigrača - Shawn Marion je ubacio 20, a Jason Terry 16.

Mavericksi su Miamiju nanijeli prvi domaći poraz u 10 utakmica doigravanja ove sezone, a klub iz Teksasa prvi je koji je u finalima pobijedio unatoč zaostatku od 15 koševa nakon Chicago Bullsa protiv Portland TrailBlazersa 1992. godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije