Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA BOLJA U PARIZU

Vujčić: Poraz je veliko razočarenje

Barcelona Olympiakos, Nikola Vujčić
AFP
10.05.2010.
u 10:23

Hrvatski centar Olympiacosa Nikola Vujčić bio je tek statist finalne utakmice Eurolige u kojoj je Barcelona osvojila drugi klupski naslov pobjedom 86-68.

Odigrao je član najbolje izglasane kombinirane momčadi Eurolige svih vremena tek nešto više od četiri minute te postigao dva koša i imao jednu osvojenu loptu u utakmici u kojoj je Barcelona mirno i sigurno stigla do prve krune europskih klupskih prvaka nakon 2003. godine.

Ostao je tako Vujčić na dva naslova prvaka Eurolige, oba osvojena u dresu izraelskog Macabbija.

Utakmicu je hrvatski centar prokomentirao za službenu internetsku stranicu natjecanja:

- Jako smo željeli euroligaški naslov donijeti u Pirej, pa je poraz donio veliko razočaranje. Mislim da razlika u kvaliteti između nas i Barcelone nije takva kakvu iskazuje konačni rezultat utakmice. Jednostavno nismo igrali našu igru i nismo bili agresivni koliko smo trebali biti da bismo došli do naslova pobjednika i pobjede protiv tako jakog suparnika kakva je Barcelona.

- Ne mislim da smo bili preumorni nakon polufinalnog produžetka s Partizanom. Možda je prerano za podrobnije analize, ali je jasno da možemo bolje od ovoga što smo pružili. Od tuda i toliko razočaranje.

- Iz euroligaških finala izlazio sam i kao pobjednik i kao dio poražene momčadi. Nadam se da ću ponovno osjetiti slast slavlja. Dobra smo momčad i možda nam je potrebna još jedna zajednička sezona kako bismo sve stavili na svoje mjesto i ispunili misiju osvajanja ovog naslova. Preostalo nam je okrenuti se grčkom prvenstvu i osvajanju dvostruke krune - zaključio je Vujčić.

Puyol čestitao Barceloninim košarkašima    
Da se sportsko društvo Barcelona drži zajedno, dokazala su petorica nogometaša španjolskog kluba koji su uživo u pariškom Bercyju pratila nedjeljnu finalnu utakmicu Eurolige.

Carles Puyol, Xavi Hernandez, Bojan Krkić, Gerard Pique i Sergio Busquets bili su na tribinama pariške dvorane među 15-ak tisuća košarkaških zaljubljenika koji su svjedočili Barceloninoj nedodirljivosti u finalnoj pobjedi vrijednoj naslova. U zadnjoj utakmici euroligaške sezone s lakoćom je pao Olympiacos, a bilo je 86-68.

- Ostanu li na okupu, osvojit će još mnogo toga. Nepravedno bi bilo ikoga istaknuti, sreća je naša da momčad ne ovisi samo o jednom igraču. Uživali smo u drugome poluvremenu utakmice u kojem je Barcelona pokazala dobru igru - kazao je Puyol, kapetan Barceloninih nogometaša.

Barceloni je ovo ukupno drugi euroligaški naslov. Prvog su osvojili 2003. godine pod vodstvom Svetislava Pešića, a posljednji finale prije toga igrali u Rimu protiv Olympiacosa u sezoni 1996/97.

Prisustvovao je njemu, u ulozi navijača, aktualni trener katalonskoga kluba Xavier Pascual.

- Isitna je da sam se te 1997. godine automobilom išao u Rim gledati tu utakmicu. Svih tih 13 godina nisam mogao niti zamisliti ovakvu večer. Ja nisam sanjar, nego osoba koja živi u sadašnjosti, a ovaj naslov prvaka ispunjenje je svih želja - kazao je Pascual.

Još uvijek 37-godina mladi Barcelonin trener postao je tako najmlađi trener-osvajač Eurolige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije