Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaše Zadra pojačava mladi šibenski centar, a odlazi natalentiraniji mladi domaći igrač?

Toni Prostran zatražio raskid ugovora sa Zadrom, Miro Bilan potpisao na četiri godine

Toni Prostran
Dino Stanin
05.01.2010.
u 11:25

Toni Prostran jutros je zatražio raskid ugovora sa Zadrom i to pozivajući se na višemjesečne zaostatke u isplati obveza toga kluba prema njemu

ZADAR - Košarkaše Zadra u posljednjih šest mjeseci ove sezone pojačat će mladi centar Šibenika Miro Bilan koji je danas potpisao četverogodišnji ugovor. Potvrdio nam je to predsjednik Zadra Dino Perović koji je kazao kako je danas u klub s Višnjika pristigao i zahtjev njihova najtalentiranijeg mladog zadarskog košarkaša, 19-godišnjeg Tonija Prostrana za raskidom ugovora. - Toniju dugujemo određen novac za mjesečne obveze kao i ostalim igračima, no držim da je nekorektno tu odredbu iz ugovora koristiti za raskid- istaknuo je predsjednik Perović.

Toni Prostran je prošlog ljeta potpisao ugovor sa Zadrom na dvije godine s mogućnošću produljenja na još dvije godine, no nije se naigrao jer je uoči početka sezone morao operirati koljeno, tako da bi tek za 20-ak dana trebao početi s treninzima. No, javna je tajna kako je taj mladi razigravač bio nezadovoljan ulogom i minutama na parketu koje mu je za prošloljetnih pripremnih utakmica davao trener Sagadin koji ga je u više navrata javno kritizirao tvrdeći kako je preslab za seniorsku košarku. Govorio je kako Prostran nikako ne uspjeva "nabaciti" mišićnu masu te da zbog toga nije sposoban za bitniju ulogu u momčadi. A kada se Prostran ozlijedio Sagadin je "okrenuo ploču" te je počeo govoriti kako mu mladi igrač "nedostaje", zbog čega je na mjestu drugog razigravača angažirao Vedrana Morovića.

A zahtjev za Prostranovim raskidom ugovora danas je posve bacio u sjenu potpis Mira Bilana na četiri godine s mogućnošću ranijeg odlaska u slučaju odgovarajuće ponude iz inozemstva. Taj 20-godišnji klasični centar, hrvatski mladi reprezentativac, za Zadar je trebao potpisati prošlog ljeta, ali je tada klubu s Višnjika bila previsoka odšteta koju je tražio KK Šibenik. Iako će Bilan imati pravo nastupa u sva četiri natjecanja u kojima sudjeluje Zadar, u stručnom stožeru toga kluba od mladog centra ipak više očekuju u sljedećoj sezoni.

    I

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije