Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO PLUS DVA REALA

Tomić zabio 15 koševa u pobjedi Reala

Ante Tomić
AFP
15.05.2010.
u 23:40

U subotu su odigrane četiri utakmice posljednjeg, 34. kola španjolskog košarkaškog prvenstva u osnovnom dijelu sezone.

Vodeća Barcelona, odnedavno novi europski prvak, a prije toga i osvajač Kupa kralja ove sezone, koja je još ranije osigurala startnu jedinicu uoči doigravanja, svladala je u gostima Alicante s 85-68, te ostvarila 31. pobjedu ove sezone u prvenstvu (3 poraza).

Barcelona je već s 30. pobjedom postavila rekord po broju pobjeda u prvenstvu s 18 klubova. Juan Carlos Navarro, MVP nedavnog Final-Foura Eurolige u Parizu, bio je najbolji stirjelac kod Barcelone u ovoj utakmici s 22 koša. Kod domaćina je naš Mario Stojić u 29 minuta igre postigao 9 koševa, uz jedan skok, jednu asistenciju, tri osvojene i jednu izgubljenu loptu. Stojić je za dva poena šutirao 3-8, a za tricu 1-5.

Hrvatski centar Ante Tomić bio je s 15 koševa, 8 skokova i dvije asistencije (dvije izgubljene lopte) jedan od najboljih igrača Reala u domaćoj pobjedi protiv Manrese 81-79. Tomić je odigrao 27 minuta. Iz igre je šutirao 6-11, a iz slobodnih bacanja 3-4. Real je treći s 27 pobjeda, koliko ima i Caja Laboral na drugom mjestu, ali Baski imaju utakmicu manje.

Na četvrtom mjestu (23-11) je Valencia hrvatskog trenera Nevena Spahije, koja je u ovom kolu kao domaćin pobijedila Joventut s 96-94.

ACB liga, 34. kolo (subota):

Alicante – Barcelona 68-85

Real Madrid – Manresa 81-79

Valencia – Joventut 96-94

Lagun Aro – Fuenlabrada 80-75

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije